Foto: DELFI Aculiecinieks
Daugavpilī no trešdienas stājas spēkā pilsētas domes saistošie noteikumi par mājdzīvnieku turēšanu Daugavpils pilsētā, kas paredz, ka turpmāk sabiedriskās vietās nedrīkstēs barot klaiņojošus dzīvniekus, pastāstīja Daugavpils domes pārstāve Līga Korsaka.

Domes saistošie noteikumi paredz, ka turpmāk iedzīvotājiem ir aizliegts barot klaiņojošus mājdzīvniekus publiskās vietās un dzīvojamo māju koplietošanas telpās.

Daugavpils pašvaldības policijas pārstāvis Andrejs Smirnovs pastāstīja, ka par šo noteikumu pārkāpšanu iedzīvotājiem var izteikt brīdinājumu, kā arī fiziskām personām uzlikt naudas sodu no pieciem līdz 250 latiem, savukārt juridiskām personām par šo noteikumu pārkāpšanu var uzlikt naudas sodu no 10 līdz 500 latiem.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi arī paredz, ka suņa īpašnieks vai turētājs nav tiesīgs ievest suni bērnu atpūtas un rotaļu laukumos, izglītības iestādēs un to teritorijās, izklaides vietās, sporta laukumos, tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietās un publisko pasākumu norises vietās.

Par šo un citu noteikumu neievērošanu vainīgās personas saucamas pie administratīvās atbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!