Foto: PantherMedia/Scanpix
Svētdien negaisa laikā Alojas pagastā zemnieku saimniecībā "Bedrītes" Ilmāra un Regīnas Brīvnieku ganāmpulkā zibens nospēris deviņas govis, informē regionālais portāls "Auseklis".

Portāls ziņo, ka svētdienas pēcpusdienā Regīna bija braukusi no Limbažiem, un negaiss viņu sasniedzis jau Puikulē. Zibeņojis bez mitas. Kad pārbraukusi, kļuvis vēl sliktāk.

Ap plkst. 16 no tās puses, kur aptuveni kilometru no mājām pļavā ganījušās govis, atskanējis apdullinošs grāviens. Bijis bail par ganāmpulku, tuvojies slaukšanas laiks, tāpēc viņa gājusi tās dzīt mājās. Vēja nav bijis, debesis šķēlušas taisnas zibens līnijas kā no gaisa mestas bumbas.

"Man bija slikta priekšnojauta. Kad ieraudzīju citu pie citas noguldītas manas gotiņas, sirds sāka mest kūleņus. Viss bija noticis tajā brīdī, kad noskanēja spalgais grāviens. Govis bija salīdušas krūmos, tur arī zibens trāpīja. Koks netālu bija palicis neskarts, bet govis - kā nopļautas, visas bariņā, tikai viena tālāk no citām uz zālāja," asaru pilnām acīm stāstījusi Regīna.

Pēc Ilmāra aplēsēm zibens spēriena elektrizētais lauks bijis aptuveni astoņu metru rādiusā. Viņš pieļauj, ka tas varēja būt lodveida zibens, un skumji teicis, ka trieciens bijis ārkārtīgi spēcīgs. Turklāt šis nav vienīgais saimniecībā piedzīvotais zaudējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!