Foto: DELFI Aculiecinieks
Latgales pusē no odzes koduma cietusi 11 gadus veca meitene, kura nogādāta slimnīcā ar dzīvībai bīstamu alerģisku reakciju - anafilaktisko šoku, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Čūska meitenei bija iekodusi pēdā, kad viņa uz lauka palīdzēja vākt sienu.

Vairāki cilvēki arī pagājušajā diennaktī cietuši no suņu kodumiem - slimnīcā nogādāts septiņus gadus vecs puika, kā arī 25 un 75 gadus vecas sievietes.

Tāpat traumas guvuši daudzi velosipēdisti un motociklisti. Piemēram, Latgalē stipri piedzēries autovadītājs notriecis motociklu, uz kura braucis 37 gadus vecs vīrietis ar savu 11 gadus veco meitu. Par laimi, abiem braucējiem galvā bijušas ķiveres, tomēr abi nogādāti slimnīcā ar dažādiem sasitumiem un smadzeņu satricinājumu, tēvam konstatēts arī rokas lūzums. Savukārt Rīgā motociklists uzbraucis 70 gadus vecam vīrietim, kurš nogādāts slimnīcā ar politraumu.

NMPD mediķi pagājušajā diennaktī devušies teju 1500 izsaukumos, kas ir aptuveni par 200-300 vairāk nekā darba dienās. Palīdzība sniegta 304 traumas guvušiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!