Foto: DELFI
Stiprā vēja dēļ kuģu kustību Liepājas un Ventspils ostās nav ierobežota.

Kā informēja Liepājas ostas kapteiņa vietnieks Kārlis Ludāns, vēja stiprums Liepājas ostā pašlaik ir no 15 līdz 17 metriem sekundē (m/s), brāzmās nedaudz pārsniedzot 20 m/s. Kuģu kustību tādēļ nav nepieciešams ierobežot.

Savukārt Ventspils grīvā vēja stiprums ir ap 16 m/s, un neviens kuģis pašlaik negaida atļauju ienākt ostā, informēja ostas Kapteiņa dienestā.


Foto: afoto8

Piektdien Latvijā tiek prognozēta šā gada pirmā rudens vētra, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Vēja pastiprināšanās Latvijā prognozēta no rīta un dienā. No rīta jūras piekrastē, dienvidu puses vējam strauji iegriežoties no ziemeļrietumiem, vēja brāzmas gaidāma ar ātrumu līdz 20-23 m/s un pastāv augsta varbūtība, ka tiks sasniegts arī stipras vētras spēks - 25 m/s. Dienas vidū vētras spēka vēja brāzmas gaidāmas arī Rīgas jūras līča piekrastē un galvaspilsētā, jo tā ir ļoti pakļauta ziemeļrietumu puses vējiem, kas var brīvi ieskrieties pāri līča akvatorijai. No piekrastes tālākos reģionos vēja brāzmas tiek prognozētas ar spēku līdz 20 m/s - rietumu rajonos no rīta un priekšpusdienā, valsts centrālajos rajonos priekšpusdienā un dienas vidū. Latvijas austrumu rajonos vēja brāzmas nepārsniegs 15-18 m/s.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!