Arī Latvijā sācis izplatīties jaunais datorvīruss "I-Worm.Goner", informēja SIA "Datoru drošības tehnoloģijas" mārketinga direktors Valdis Šķesters.
Viņš norādīja, ka datorvīruss "I-Worm.Goner" izplatās caur e-pastu kā pievienotais fails ar nosaukumu "gone.scr" un aktivizējas tikai gadījumā, ja minēto pievienoto failu atvēr.

Inficētās e-pasta vēstules teksts ir angļu valodā - "How are you? When I saw this screen saver, I immediately thought about you I am in a harry, I promise you will love it!", bet vēstuļu tēma ir "Hi".

"I-Worm.Goner" ir īpaši bīstams, jo pēc datora inficēšanas tas mēģina datorā izdzēst vairākas programmas, tostarp arī antivīrusu programmas, līdz ar to paverot ceļu citiem datorvīrusiem.

Bez jau tradicionālās izplatīšanās metodes caur e-pastu, vīruss "I-Worm.Goner" izplatās, arī izmantojot pasaulē populāro interneta ziņojumu izplatīšanas servisu ICQ, kuru pasaulē šobrīd izmanto aptuveni 119 miljoni lietotāju.

Pasaulē kopumā vīruss "I-Worm.Goner" jau ir sasniedzis līdz šim zināmos lielākos reģistrēto inficēto e-pasta vēstuļu skaita apjomus 24 stundu laikā no vīrusa izplatīšanās sākuma.

Šķesters aicina visus datoru lietotājus būt īpaši uzmanīgiem ar aizdomīgiem e-pasta sūtījumiem ar tiem pievienotajiem failiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!