Foto: Shutterstock, Midjourney, DELFI

Savstarpējā saikne veidojās "TikTok". Pēc uzvaras toreizējā Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") rīkotā konkursā kāds pamatskolas audzēknis balvā ieguva iespēju pavadīt dienu kopā ar pieredzējušo politiķi. Pusaudzis kļuvis par "Kopā Latvijai" neoficiālās jaunatnes organizācijas vadītāju. Bartaševiču un pusaudzi vieno ne tikai politiskā nostāja. Abu rīcība tiešsaistē signalizējusi par pretvalstisku attieksmi.

Andrejs (vārds mainīts) ir padsmitgadnieks, kurš kļuva par Krievijas propagandas mašinērijas sastāvdaļu. Sociālā vide jauneklī stiprināja pārliecību, ka, daloties ar, piemēram, Krievijas armiju slavinošu saturu, viņš rīkojas pareizi. Pēc tam, kad ar konkrēto pusaudzi viņa aktivitātes tiešsaistē pārrunāja tiesībsargi, tās rimušas, taču jaunieši kopumā arvien biežāk var kļūt par dezinformācijas izplatītājiem, pašiem kļūstot par upuri. Kā viņus pasargāt?

Slavina Krievijas armiju

Andrejs kopš pagājušā gada rudens bija sevišķi rosīgs sociālajos medijos. Šajās vietnēs jauneklis uzcītīgi izrādīja simpātijas Bartaševičam. Viņš regulāri atstāja sajūsmas pilnus komentārus kādreizējā Rēzeknes mēra publicētajiem video lietotnē "TikTok". Pērn pēc tam, kad "Kopā Latvijai" līderis pilsētu noveda pie bankrota sliekšņa, Andrejam šķita interesanti, ka Rīga iejaucas Rēzeknes ikdienā, kad "miljons klusu un rāmu zādzību notiek pašā Rīgā".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!