Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ir viena no neprognozējamākajām tenisistēm Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūrē. Viņas spēles dažādu iemeslu dēļ allaž ir izklaidējošas, tomēr nekad simtprocentīgi nevar būt pārliecināts par to, kura Ostapenko izies kortā – tā, kura var uzvarēt jebkuru, vai tā, kura var piedzīvot sensacionālu zaudējumu vairākus simtus pozīciju rangā zemāk esošai tenisistei.

Otrdien Ostapenko Seulas tenisa turnīrā piedzīvoja vienu no negaidītākajiem zaudējumiem savā karjerā. Pasaules rangā 13. vietā esošā rīdziniece ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-7 (4:7) zaudēja korejietei Davonai Bakai, kura rangā atrodama vien 569. vietā.

Šo zaudējumu vēl sāpīgāku padara tas, ka trešajā setā Ostapenko bija vadībā ar 5-2, un viņai vajadzēja servēt par uzvaru mačā, tomēr Baka bija ieguvusi pārliecību par savu sniegumu aizsardzībā, kā arī juta vietējo līdzjutēju atbalstu. Latvijas tenisiste nerealizēja savu vienīgo mačbumbu. Ostapenko šajā mačā iegāza nepiespiestās kļūdas, kuru skaits sasniedza 68. 43 "tīri" uzvarētās izspēles šoreiz viņu neglāba.

Riskantais spēles stils

Ostapenko spēlē ļoti agresīva stila tenisu, tāpēc viņa izceļas gan ar lielu "tīri" uzvarēto izspēļu skaitu, gan daudzām nepiespiestajām kļūdām. "Tīri" uzvarētās izspēles tiek ieskaitītas tad

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!