Foto: Vida Press

"Viņam ir apmēram četrdesmit gadu, viņš ir ļoti slaids, bet pēc sejas atgādina Raimondu Paulu jaunībā." Tā par jau tobrīd pretrunīgi vērtēto miljardieri Donaldu Trampu 1989. gadā rakstīja "Rīgas Balss". Latvijas padomju laika prese amerikāņu biznesmeni un būvnieku 80. gados savās slejās pieminēja reti, bet ikreiz visai spilgti. 1982. gadā "Dzimtenes Balss" 35 gadus veco Trampu nodēvēja par "Manhetenas visveiksmīgāko klātpienācēju", bet desmitgades izskaņā "Liesma" atzīmēja viņa radīto "visspējības tēlu". "Liesmā" arī garāmejot pieminēts: "Starp citu, kazino ēkas Donaldam Trampam projektē arī jaunais latviešu arhitekts Edgars Dāle."

Kas gan ir arhitekts Dāle? Kā sarunā ar "Delfi" norāda viņš pats, par šādu publikāciju ir pārsteigts. Tā nebūt nemelo, jo tieši darbs pie nekustamo īpašumu attīstītāja Trampa Dāles karjeru iegrieza pavisam citos augstumos, taču līdz pat šai dienai ar viņu neviens no Latvijas par to nav runājis. Arī darbā viņš nav uzsvēris savu nacionalitāti.

Daudzsološā austrumu "Lasvegasa"

Dāles vecāki no dažādām Latvijas pilsētām izbrauca kara gados, vēl būdami pusaudži, un pirmos gadus pavadīja Vācijā. Lai tiktu uz ASV, vajadzēja naudu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!