Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Konflikts starp Volodimiru Zelenski un Valēriju Zalužniju kļuvis publisks – kritizējošās publikācijas Rietumu medijos izraisīja skandālu Ukrainā. Zelenskis apgalvo, ka martā prezidenta vēlēšanas nenotiks, tomēr gatavošanās tām notiek. Tajā pašā laikā Vašingtona spiež Ukrainas prezidentu uz sarunām ar Krieviju. Kas notiek Ukrainā 2023. gada rudenī? Par to “Delfi” runāja ar vairākiem avotiem Kijivā.

"Šī ir krīze, kurā ir parādījušās Ukrainas vadības patiesās jūtas un reakcijas," intervijā "Delfi" pauž Lielbritānijas Karaliskā apvienoto dienestu institūta (RUSI) vecākais pētnieks Marks Galeoti.

30. oktobrī žurnāls "Time" publicēja apjomīgu Saimona Šustera rakstu. Tajā, atsaucoties uz anonīmiem avotiem Ukrainas prezidenta birojā, rakstīts, ka Zelenskis nav gatavs atzīt, ka militārās darbības nonākušas strupceļā. Pēc tam žurnāls "The Economist" publicēja Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieka armijas ģenerāļa Valērija Zalužnija interviju un eseju. Baudot neapstrīdamu autoritāti Ukrainā, Zalužnijs paziņoja, ka karš ir nonācis strupceļā un transformējies pozicionālā karā – Pirmā pasaules kara manierē.

Abas publikācijas Zelenska administrācijā radīja aizkaitinājumu. Šusters tika pasludināts teju par Krievijas aģentu, bet Zelenskis atlaida vienu no veiksmīgākajiem Ukrainas militārajiem ģenerāļiem, atteicās atzīt situāciju frontē par strupceļu un deva mājienus, ka Zalužnijs ir noguris. 

Sazvērestības apziņa


"Delfi" avots, Eiropas konsultants, kurš cieši sadarbojas ar Zelenska biroju, negatīvo reakciju uz Šustera un Zalužnija publikācijām skaidro ar savu darbinieku "padomju sazvērestības apziņu"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!