Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties ziemai, arvien būtiskāks kļūst jautājums par arktisko dīzeļdegvielu. Savlaicīga pāreja uz atbilstošu degvielu ļaus izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem, kad temperatūras stabiņš sāks kristies zem nulles. Degvielas tirgotāji piedāvā dažādus arktiskās degvielas veidus – ar ko tie atšķiras un kuru izvēlēties?

Arktiskās dīzeļdegvielas klases

Vairākums autovadītāju zina, ka arktiskā dīzeļdegviela iedalās A0, A1 un A2 klasēs, taču to raksturlielumus pārzina retais. Arktisko dīzeļdegvielu raksturo divi parametri, kurus izsaka grādos pēc Celsija:

– auksta filtra nosprostošanās punkts – temperatūru, kurā dīzeļdegviela pārstāj plūst caur filtru;

– saduļķošanās temperatūru, kas informē, kad degviela sāk sabiezēt.

Informācija par arktiskās degvielas klasēm un to īpašībām:


Ar nosacījumu, ka automašīna ir tehniskā kārtībā, šajos grādos degvielas plūsma netiek traucēta, taču, ja degvielas filtrs sen nav mainīts vai tā kvalitāte ir apšaubāma, nepatīkami pārsteigumi var sagaidīt arī šādā temperatūrā.

"Lai rūpētos par mūsu klientu automašīnu darbību aukstā laikā, visā Circle K tīklā gada aukstajā periodā piedāvājam A2 klases arktisko dīzeļdegvielu, kas nodrošina augstāko rādītāju abos raksturlielumos. Tāpat arī mūsu degvielas miles un milesPLUS ir papildinātas ar funkcionālajām piedevām, kas atvieglo automašīnas iedarbināšanu un uzlabo veiktspēju pat vēl lielākā salā," skaidro Circle K Latvia degvielas kategorijas vadītājs Gatis Titovs.

Lai auto būtu gatavs ziemai, vērts ievērot:

- Savlaicīgi pārej uz arktisko dīzeli! Svarīgi, lai, sasniedzot temperatūru zem -10 °C, degvielas tvertnē būtu tikai arktiskā dīzeļdegviela, nevis dažādu degvielu "kokteilis". Arktiskā degviela ļaus izvairīties no parafīna kristāliem, kas var atstāt nopietnas sekas – līdz pat apstāšanas riskam liela salā.

- Pārbaudi degvielas filtrus! Pārliecinies, vai degvielas padeves sistēma, it īpaši degvielas filtri, ir savlaicīgi nomainīti un tīri. Gan tajā, gan bākā nedrīkstētu būt vasaras degvielas paliekas, kas zemā temperatūrā sabiezē un aizsprosto degvielas filtru, neļaujot iedarbināt auto.

- Turi bāku pilnu! Krasi mainoties temperatūrai, tukšās automobiļu bākās var veidoties kondensāts, kas, pārvēršoties ūdenī un nokļūstot degvielā un filtrā, var sasalt un apturēt dzinēja darbību.

- Izvēlieties degvielu ar funkcionālajām piedevām! Piedevas ļauj samazināt degvielas patēriņu un ilgtermiņā ieekonomēt līdzekļus par auto tehniskā stāvokļa uzturēšanu.

Ienāc, uzzini vairāk un uzdod savu jautājumu degvielas kvalitātes ekspertiem: www.uzpildieskuruzticies.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!