Vieta, kur satiekas darba devējs un darba ņēmējs, – 'Delfi' #darbavietas
Vieta, kur satiekas darba devējs un darba ņēmējs, – 'Delfi' #darbavietas
Latvijā vadošais ziņu medijs "Delfi" sper nākamo soli satura daudzveidībā un piedāvā vietni #darbavietas – ērtu, pārskatāmu un uzticamu satura platformu darba ņēmējiem un devējiem, kas ļauj plašāk un daudzpusīgāk iepazīt darba tirgus iespējas un aktualitātes.
Izvēloties darbavietu vai meklējot darbinieku, dažreiz ar vienkāršu sludinājumu, prasību sarakstu un atalgojuma ietvaru nepietiek – arvien lielāku uzmanību pievēršam kopīgām vērtībām, modernai darba videi, ilgtspējīgai domāšanai un darbībai, personīgajai izaugsmei un citiem faktoriem.

"Delfi" veidotās platformas #darbavietas mērķis ir sniegt iespēju darba devējiem un darba ņēmējiem iepazīties tuvāk – parādīt uzņēmuma vērtības, iepazīstināt ar pieejamiem bonusiem, darba vidi, iekšējo uzņēmuma kultūru un citu informāciju, kas palīdzētu ideālajam darbiniekam atrast ideālo darbavietu.

"Ar informāciju, ko redzam darba sludinājumu portālos, bieži vien izsvērtai un pārdomātai izvēlei vairs nepietiek. Potenciālais darbinieks, interesējoties par jaunām darba iespējām vai vienkārši pētot darba tirgus aktualitātes, vēlas uzzināt vairāk – iespējamās darbavietas vērtības, mērķus, to, kāda darba vide viņu sagaida," skaidro AS "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs.

Šobrīd darba tirgū redzam uzņēmumu cīņu par katru cilvēku, turpretim individuālā līmenī daudz dzirdam par darbinieku izdegšanu, pārslodzi, bailēm no gaidāmās ziemas. Pēdējo gadu notikumi ir tikai stiprinājuši laba darba devēja nozīmi – darbavieta nav tikai vieta, kur tu pavadi laiku no deviņiem līdz pieciem. Tā ir vieta, kas tev sniedz drošību, kas novērtē tavu darbu un atbalsta tavu izaugsmi gan profesionāli, gan kā personībai. "Delfi" misija ir sniegt vispusīgu un kvalitatīvu informāciju par svarīgo, un darba tirgus – aktuālā situācija, iespējas un piedāvājumi – ir nozīmīgs temats ne tikai individuālā līmenī, rūpējoties par savu labklājību, bet arī mums visiem kopīgi kaldinot labāku Latvijas nākotni.
Konstantīns Kuzikovs, AS "Delfi" valdes priekšsēdētājs
Dalībai platformā #darbavietas kopš tās starta atsaukušies jau vairāk nekā 15 partneri – uzņēmumi, kuri vēlas būt daļa no "Delfi" iniciatīvas risināt darba tirgus problēmas Latvijā un iepazīstināt plašāku sabiedrību un potenciālos darba meklētājus ar sevi kā uzticamu un saistošu darba devēju un aktuālajām vakancēm.

Šobrīd ikviens var iepazīt tādus uzņēmumus "airBaltic", "Playtech Live Latvia", "Samsung", "Entain", "Luminor", "ATEA", "EIS Group", "EY Latvija", "VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA", "DNB" un "Delfi".

Stiprinot sabiedrības izpratni par dažādiem ar darba vidi un kultūru saistītiem jautājumiem, turpināsim arī "Delfi Brand Studio" uzsākto projektu "Misija: dedlains", kur lasītājs atradīs gan noderīgus un praksē izmantojamus padomus un ieteikumus darba ikdienas uzlabošanai, gan dažādus pieredzes stāstus.