Foto: Reuters/Scanpix

Patiesībai neatbilst atsevišķos prokremliskos "Telegram" klejojošais ieraksts, kurā redzams termometrs, kurš rāda +16 grādus, bet pavadošajā tekstā apgalvots, ka tā ir Ventspils slimnīcas dzemdību nodaļa, portāls "Delfi" noskaidroja slimnīcā.

Šajā ierakstā apgalvots, ka visās Ventspils slimnīcas telpās gaisa temperatūra samazināta līdz +16 grādiem. Tāpat autors apgalvo, ka līdzīga temperatūras pazemināšana piemērota visā Ventspilī.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" pārstāvji portālam "Delfi" gan skaidroja, ka gaisa temperatūru slimnīcas telpās regulē saskaņā ar 2016. gadā apstiprināto Gaisa mikroklimata parametru monitoringu.

Tāpat pēc portāla jautājumu saņemšanas, 27. decembrī tika apsekota Dzemdību nodaļa, lai pārliecinātos par gaisa temperatūru palātās. Jaundzimušo un zīdaiņu palātās saskaņā piemērojamām mikroklimata normām ir 22-25°C; apsekošanas brīdī visās palātās temperatūra bija 23-24°C.

Tāpat slimnīcā uzsvēra, ka patiesībai neatbilstošs ir arī fakts, ka jaunajām māmiņām neesot, kur vērsties gadījumā, ja palātā nav apmierinoša gaisa temperatūra vai arī citi apstākļi. Dzemdību nodaļas personāls gādā par topošo un jauno māmiņu, kā arī jaundzimušo labsajūtu, uzklausot un cenšoties visus jautājumus risināt nekavējoties.

Slimnīcā arī uzsvēra, ka Dzemdību nodaļas sertificēto gaisa temperatūras mērītāju korpusi ir baltā krāsā, kas vēlreiz liek apšaubīt aprakstītās situācijas patiesumu.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!