Foto: LETA

Sociālajā tīklā "TikTok" popularitāti iemantojis īss video, kurā apgalvots, ka populārā ēdināšanas ķēde "Lido" Latvijā nu darbā pieņemot tikai ukraiņus. Portāls "Delfi" sazinājās ar AS "Lido", kur noskaidroja, ka "TikTok" publicētā informācija neatbilst patiesībai.

Ar konkrēto video platformā dalījušies vairāk nekā 850 cilvēki, kā arī tas "paticis" vairāk nekā 2300 cilvēkiem. Tajā pausts, ka informācija par nepatieso darbā pieņemšanas praksi esot nākusi no kāda restorāna direktora.

Jāatzīmē, ka konkrētais "TikTok" konts parādījies samērā nesen, taču tam īsā laikā ir izdevies iekarot diezgan plašu auditoriju. Vidēji viens video šajā kontā tiek aplūkots 50-70 tūkstošus reižu.

AS "Lido" sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Plinte portālam "Delfi" skaidroja, ka video apgalvotā informācija neatbilst patiesībai. Viņa uzsvēra, ka darba iespējas visiem strādāt gribētājiem ir vienlīdzīgas.

"Darbā tiek pieņemti attiecīgajam amatam atbilstošākie kandidāti, ņemot vērā viņu iepriekšējo darba pieredzi un kompetences un neskatoties uz tautību, valstspiederību vai citiem personiskiem kritērijiem," skaidroja Plinte.

Viņa arī piebilda, ka "Lido" darbinieku sastāvā ir arī Ukrainas iedzīvotāji, taču kopējā kolektīvā atrodami arī diezgan daudzi krievvalodīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!