Foto: AFP/Scanpix

Laiku pa laikam sociālajā tīklā "TikTok" uzrodas konts, kuru dažādās versijās sauc par "Sarkano Zvaigzni", kurā tie izplatīta dažāda Krieviju slavinoša dezinformācija. Piemēram, nesen tur publicēts stāsts, ka pie Ādažiem kāds 12 gadīgs zēns esot uzkāpis uz mīnas un gājis bojā. Portāls "Delfi" pārliecinājās, ka šāds gadījums nav noticis.

Konkrētajā ierakstā apgalvots, ka 12 gadīgais bērns bija pastaigā izvedis savu haskija šķirnes suni, bet uzkāpis uz kājinieku mīnas, kas atradusies kaut kur starp Ādažiem un Garkalni. Ieraksta autori apgalvo, ka zēns un suns gājuši bojā, bet citā ierakstā apgalvots, ka cietusī ģimene esot sodīta ar brangu naudas sodu, jo šo informāciju izpauduši.

Portāls "Delfi" sazinājās ar Aizsardzības ministriju, kur norādīja, ka šāds gadījums nav reģistrēts.

Ministrijā arī uzsvēra, ka konkrētais ieraksts ir tendenciozs mēģinājums caur dezinformāciju un viltus ziņām diskreditēt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un sabiedroto spēku reputāciju, tāpēc ministrija aicina iedzīvotājus kritiski izvērtēt sociālajos medijos publicēto ziņu saturu un to vēstošos avotus.

AM aicina izmantot tikai uzticamus informācijas avotus – valsts iestāžu mājaslapas un sociālo mediju kontu profilus, kā arī medijus, kas sevi pierādījuši kā objektīvus informācijas ieguves avotus.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!