Foto: AFP/Scanpix/LETA

Džeksons Hinkls, kuram platfromā "X" seko vairāk nekā 2,2 miljoni cilvēki regulāri izplata dažādas nepārbaudītas un maldinošas ziņas, piemēram, nesen viņš publicēja attēlu ar palestīniešu sievieti, kura, kā viņš apgalvo, Izraēlas cietumā tikusi pie smagām sejas traumām. Patiesībā sieviete traumas ieguva, veicot teroraktu, pārliecinājās portāls "Delfi".


Savā ierakstā. publicējot foto "pirms un pēc cietuma", Hinkls apgalvo, ka "cionistu nolaidība atstājusi sievieti ar nopietnām medicīniskām problēmām". Viņš gan noklusē, ka sieviete sejas traumu nav guvusi cietumā.

Patiesībā sievieti sauc Izra Džabis un 2015. gadā viņa tika aizturēta, jo plānoja uzspridzināt benzīntanku netālu no Palestīnas Rietumkrasta.

Izraēlas policija tolaik ziņoja, ka policists apturējis viņas mašīnu, bet sieviete nokliegusies "Allakhu Akbar" un izraisījusi eksploziju. Sprādziena rezultātā viņa guva smagus apdegumus, taču smagus ievainojumus arī guva policists, kurš apturēja viņas mašīnu.

"Times of Israel" 2022. gadā vēstīja, ka viņai tika liegta Izraēlas apmaksāta deguna rekonstrukcijas ķirurģija.

Jāpiebilst, ka Hinkla redzeslokā šī sieviete nokļuva, jo viņa ir daļa no ķīlnieku un ieslodzīto apmaiņas starp Izraēlu un Palestīnu.

Savukārt Hinkls ir politisko notikumu komentētājs no ASV, kurš regulāri uzstājas arī Krievijas valsts propagandas TV kanālā "Russia Today". Viņš regulāri nokļūst faktu pārbaudītāju redzeslokā, izplatot dezinformāciju par dažādiem tematiem, piemēram, karu Ukrainā. Tas gan nav traucējis viņam savākt ievērojamu sekotāju skaitu.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!