Foto: LETA

Manu uzmanību piesaistīja vienas "Facebook" paziņas jautājums tīklā: "Kas, jūsuprāt, ir lielākie meli pasaules vēsturē?" Atbildes bija dažādas, taču vairums nonāca pie slēdziena, ka lielākie meli ir reliģija, ticība Dievam – tas, ka eksistē Dievs.

Pirms dažām dienām mums izvērsās saruna ar tikko kā pilngadību sasniegušo dēlu. Viņš teica, ka ir par to daudz domājis. Viņaprāt, nav iespējams atbildēt, vai Dievs ir radījis cilvēku vai cilvēks Dievu. Atliek tikai izvēlēties, kam ticēt. Bet, ja arī Dieva nav, viņaprāt, labāk dzīvot pēc kristīgajiem principiem nekā bez tiem.

Šajā pasaulē var sastapties ar visdažādākajām ticības izpausmēm. Man gandrīz katru dienu nākas lasīt par cilvēkiem, kas, pēc manas saprašanas, savā ticībā dara ļoti dīvainas lietas! Sākot no šķietami nekaitīgām līdz briesmīgi ļaunām. Nepretendēju uz patiesību, bet man liekas, ka pasaules vēstures annālēs lielāko ļaunumu ir nesušas trīs lietas: varaskāre, mantkārība un reliģija, tajā skaitā kristīgā.

Būtu interesanti zināt, cik daudz cilvēku vispār tā nopietni aizdomājas par Dieva eksistenci. Pēc maniem vērojumiem, vairums

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!