Foto: Publicitātes foto

Lai noskaidrotu, kas ir Latvijas attīstības virziens šodien un kādam tam jābūt rīt, finanšu tehnoloģiju grupas "Twino" dibinātājs un nekustamā īpašuma kompānijas "Vilia" vadītājs Armands Broks sava podkāsta "Virziens" pirmajā epizodē 22. aprīlī diskutēja ar Latvijas ekonomikas ministru Viktoru Valaini.

Broks un Valainis spriedīs par Latvijas ekonomikas šī brīža virzienu, veiksmīgākajām nozarēm, nākotnes attīstības potenciālu, tehnoloģiju nozīmi ekonomikā un veidiem, kā panākt izaugsmi.

"Vērojot, kas notiek Latvijā, man kā uzņēmējam šķiet, ka šobrīd valstij trūkst skaidra attīstības virziena. Paskatīsimies tepat blakus – Igaunija fokusējas uz digitālajām lietām, Lietuva – finanšu tehnoloģijām. Latvijai skaidra virziena nav, ja nu vienīgi – neko neļaut un visu aizliegt. Labs piemērs tam, cik svarīgs ir pareizs un skaidrs virziens, ir basketbols. Ja ir zināmi noteikumi, laba komanda un treneris, ir arī lieliski sasniegumi. Šis piemērs darbojas arī plašāk: ja Latvija skaidri zinātu savu virzienu, panākumi būtu vieglāk sasniedzami," norāda Broks.

Viņš ir pārliecināts, ka šobrīd mums kā meteorīts tuvojas mākslīgais intelekts. Tāpēc liela daļa sarunas būs veltīta arī šīs tehnoloģijas ietekmei Latvijas ekonomikā un valsts attīstības potenciālā.

"Mākslīgais intelekts ietekmēs dažādus procesus visās nozarēs – veselībā, izglītībā, ražošanā, drošībā, biznesā. Šī ir ceturtā industriālā revolūcija. Pareizi izmantots, mākslīgais intelekts var izglābt Latviju," uzskata Broks.

Viņa skatījumā mākslīgais intelekts ir lietussargs, kas aptver visu, kas Latvijai ir nepieciešams: "Šī tehnoloģija ir kā divritenis, kas jau ir izgudrots, – visa pasaule tagad iegulda daudz naudas mākslīgā intelekta izstrādē. Mums tādas naudas nav – taču mums ir visas iespējas arī mācīties to vislabāk izmantot."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!