Foto: Publicitātes foto
Vispasaules Fizioterapijas diena tiek rīkota katru gadu 8. septembrī, dienā, kad 1951. gadā tika dibināta Pasaules Fizioterapijas konfederācija. Mūsu valstī šī tradīcija tika aizsākta 2009. gadā un šogad Vispasaules Fizioterapijas diena jau trīspadsmito reizi tiks atzīmēta Latvijā.

Šī gada Vispasaules Fizioterapijas dienas uzmanības centrā ir divas tēmas:

  1. Rehabilitācija un ''Garais Covid'', fizioterapijas loma un iespējas Covid-19 ilgstošu simptomu mazināšanai, stratēģijas, kā veicināt pilnvērtīgu ikdienas aktivitāšu atgūšanu;
  2. Fizisko aktivitāšu rekomendācijas jauniešiem – jaunākās fizisko aktivitāšu rekomendācijas kopumā un psihiskās veselības kontekstā.

Aktualizējot, diskutējot, aicinot ieklausīties un aizdomāties mēs, Latvijas Fizioterapeitu asociācijas pārstāvji, vēlamies vērst sabiedrības uzmanību uz tēmām, kas ir aktuālas un būtiskas ikviena cilvēka labsajūtai.

DELFI tiešraidē 08.09.2021. no pulksten 16.30 līdz 18.30 diskusijas par Vispasaules fizioterapijas dienai veltītām tēmām:

16.30 – 17.10: Fiziskās aktivitātes skolās bērniem un jauniešiem
Sarunā piedalīsies fizioterapeites: Elīna Bergmane Latvijas Fizioterapeitu asociācijas valdes locekle, Linda Līce, ''Siguldas sporta serviss''

17.10 – 17.50: Rehabilitācija un "Garais Covid"
Sarunā piedalīsies fizioterapeites: Ilze Valeine PSKUS, Līga Līdumniece Fizioterapijas klīnika ''SPARS''

17.50 – 18.30 Fizisko aktivitāšu ieteikumiem bērniem un jauniešiem miega traucējumu, trauksmes un depresijas simptomu mazināšanai.
Sarunā piedalīsies fizioterapeiti: Lāsma Zepa, Valmieras veselības centrs, Alise Berga-Kirilova LFA valdes locekle, SIA ''Laba prakse – fizioterapija'', Didzis Rozenbergs, Fizioterapijas klīnika ''SPARS''

Ja jums nav iespēju sekot diskusijai tiešsaistē, tās ieraksts būs pieejams Latvijas Fizioterapeitu asociācijas "Facebook" profilā video sadaļā.

Informatīvie materiāli sabiedrībai un profesionāļiem par fizioterapijas iespējām, pakāpenisku slodzes tolerances atjaunošanu, elpošanas vingrojumu pielietošanu atlabšanas procesā un noguruma un slodzes izraistītas simptomu pastiprināšanās mazināšanu, kā arī fizisko aktivitāšu rekomendācijas bērniem un jauniešiem atrodami šeit:

Skatieties Latvijas Fizioterapeitu asociācijas rīkoto tiešsaistes diskusiju trešdien, 8. septembrī pulksten 16.30!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!