Foto: Publicitātes foto
Šī gada 1. novembrī Rīgā notiks starptautiska konference "VID 30. Transformācija un ilgtspēja". Konference, ko Valsts ieņēmumu dienests organizē iestādes pastāvēšanas 30. gadskārtā, veltīta pašlaik būtiskākajiem nodokļu administrācijas attīstības jautājumiem – izcilas klientu pieredzes veidošanai, drošības izaicinājumiem un mūsdienīgas datu apstrādes pavērtajām iespējām.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme: "Spēja, izmantojot precīzu datu analīzi, izprast uzņēmējus un iedzīvotājus, veidot intuitīvu un automatizētu vidi viņu darbam ar nodokļu un muitas jautājumiem – tas ir attīstības ceļš, ko kopsolī ar citām OECD dalībvalstīm izvēlas iet Latvija un tās Valsts ieņēmumu dienests. Vienlaikus pasaule, kurā dzīvojam pēc 2022. gada 24. februāra, pieprasa īpašu prioritāti drošības jautājumiem. Ar šo konferenci vēlamies veidot kvalitatīvu diskusiju par attīstības tālākajiem soļiem."

Konferencē klausītājus uzrunās VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, LTRK prezidents Aigars Rostovskis, LDDK prezidents Andris Bite, Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska, EK Nodokļu politikas un muitas savienības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektors Gerasims Toms (Gerassimos Thomas), Eiropas Nodokļu administrāciju organizācijas (IOTA) sekretariāta izpildsekretāre Aliksa Periņona de Truā (Alix Perrignon de Troyes), Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa, OECD Nodokļu politikas un administrācijas centra programmas direktore Virpi Pikarainena (Virpi Pikkarainen) un "Beat The Storm" izpilddirektors, dibinātājs, produktu attīstītājs Ingus Augstkalns.

Par iespēju ierasties un ar savu pieredzi dalīties VID īpaši pateicas arī Tetjanai Kirijenko, kas pašlaik vada Ukrainas Valsts nodokļu dienestu.

Konferences pirmās diskusijas ietvaros par šodienas iespējām veidot klientu pieredzi diskutēs VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, AS "Sakret Holdings" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags, AKF "Accenture" Latvija Baltijas un Ziemeļvalstu Kvalitātes inženierijas vadītājs Jurijs Grigorjevs un SIA "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks.

Par aktuālajiem drošības izaicinājumiem runās VID Muitas pārvaldes direktors un ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā Raimonds Zukuls, VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Aigars Prusaks, kiberdrošības un digitālās politikas eksperte Ieva Ilvesa un "CERT.lv" kiberdrošības eksperts Kristiāns Teters.

Savukārt par nodokļu administrāciju spēju precīzi atpazīt savus klientus, atbalstīt godīgos nodokļu maksātājus, veidot sabiedrības domu un graut iecietību pret pārkāpējiem spriedīs VID Nodokļu maksātāju uzvedības analīzes un prognozēšanas pārvaldes direktora vietniece Natālija Fiļipoviča, Igaunijas Republikas Nodokļu un Muitas administrācijas vadītāja vietniece Raili Rosimā, Lietuvas Republikas Finanšu ministrijas Valsts nodokļu inspekcijas Stratēģiskās komunikācijas daļas vadītāja Rūta Asadauskaite un Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošais pētnieks Dr. sc. soc. Andris Saulītis

Konferences tiešraide: Konference noritēs 1. novembrī no plkst. 9.30 līdz 14.00 un to būs iespējams noskatīties tiešraidē VID "Facebook" kontā un portālā "Delfi".

Informāciju sagatavoja:

VID Sabiedrisko attiecību daļa

Tālr. + 371 67122668, + 371 67122670

Talejas iela 1, Rīga, LV-1978

www.vid.gov.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!