Foto: Publicitātes foto

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2023" laureātu apbalvošanas ceremonija notiks 14. decembrī plkst. 18.30 Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē. Pasākums tiešraidē būs vērojams portālā "Delfi" un LIAA "Facebook" kanālā. Balvas pasniegšanas ceremonijā piedalīsies un stāstu par lietaskoku turpinās izcili Latvijas mūziķi un skatuves mākslinieki, tai skaitā vijolniece Kristīne Balanas, sitaminstrumentālists un komponists Rihards Zaļupe, pianists Reinis Zariņš, radošais projekts Shipsea un citi.

"Eksporta un inovācijas balvas 2023" pasniegšanas ceremonijas atslēgas vārds un simboliskais motīvs šogad ir lietaskoks. Šis vārds sevī ietver novērtējumu cilvēkiem – sava aroda pratējiem un profesionāļiem, pārmantojamību un ilgtspēju, kā arī pamatīgumu un vērtību.

Par nominantiem un kategorijām lasiet šeit.

Konkursa uzvarētāji saņems Ekonomikas ministrijas diplomu un Latvijas Republikas finansētu balvu – 2000 eiro darījuma braucienam divām personām, tai skaitā līdzdalībai komersantu delegāciju sastāvā valsts augstāko amatpersonu vizītēs ārvalstīs, līdzdalībai LIAA organizētajās tirdzniecības misijās un individuālo darījuma braucienu, apmaksai. Tāpat uzvarētājiem tiks dotas tiesības izmantot attiecīgās konkursa kategorijas zīmi uz visiem saviem produktiem vai produktu līnijām, kā arī uz mārketinga materiāliem.

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2023" žūrijas komisijā strādā 21 eksperts, kas pārstāv LIAA, Ekonomikas ministriju, Centrālās statistikas pārvaldi, attīstības finanšu institūciju ALTUM, eksportētāju asociāciju "The Red Jackets", Latvijas Banku, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Zinātnes padomi, Latvijas Jauno zinātnieku apvienību, Agroresursu un ekonomikas institūtu, "SEB" banku, "Luminor" banku, kā arī medijus – portālus "Delfi" un "Tvnet", un žurnālu "Ir nauda".

Par "Eksporta un inovācijas balvu":

Šogad jau 18. reizi tiks godināti Latvijas uzņēmēji, kuri, spītējot dažādiem globāliem izaicinājumiem, spējuši audzēt savu eksporta apgrozījumu, radījuši jaunus produktus un inovācijas. "Eksporta un inovācijas balva" tiks pasniegta piecās kategorijās – "Eksporta pieauguma līderis", "Eksporta jaunpienācējs", "Inovācijas čempions", "Eksporta čempions" un "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts".

Vairāk par "Eksporta un inovācijas balvu 2023" lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!