Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 7. februārī, 16.00 Delfi būs skatāma tiešraide no Rīgas Stradiņa universitātes (RSU), kur svinīgi atklās jauno Sociālo zinātņu fakultāti, kas ir pirmā Latvijā ar inovatīvu pārvaldes konceptu. Atklāšanā interaktīvā veidā notiks iepazīšanās ar jauno fakultāti, darbosies studentu medija "Skaļāk" studija, kā arī notiks diskusijas par sociālo zinātņu nākotni Latvijā. Pasākumā aicināti piedalīties augstskolas darbinieki, studenti, ministri, vēstnieki, uzņēmēji un citi sadarbības partneri.

RSU Sociālo zinātņu fakultāte izveidota, apvienojot Komunikācijas fakultāti, Eiropas studiju fakultāti un Juridisko fakultāti. Konsolidācijas mērķis bija integrēt vairākas nozares, stiprinot starpdisciplināro pētniecību un studiju kvalitāti, kā arī maksimāli samazināt administratīvo aparātu un birokrātisko slogu akadēmiskajam personālam un pētniekiem. Fakultātē vairs nebūs tradicionālās katedru sistēmas, bet visas studiju programmas būs apvienotas vairākās radniecīgu studiju programmu grupās. Ir izveidots arī Sociālo zinātņu pētījumu centrs, kura mērķis - veicināt izcilas starpdisciplināras un nozarē pieprasītas pētniecības attīstību, kā arī sniegt atbildes uz sarežģītiem sabiedrības jautājumiem Studentiem būs plašākas izvēles studiju procesā un intensīva starpdisciplināra zinātniskās darbības prakse jau no studiju sākuma, ko nodrošinās Sociālo zinātņu pētījuma centra infrastruktūras izmantošana studiju procesā.

"Smeļoties pieredzi pasaules labākajās augstskolās - Bufalo Universitātē un Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā, ar spēcīgu komandu esam izveidojuši nākotnes fakultāti, kuras darbības priekšplānā izvirzīta mūsdienās pieprasītā starpdisciplinaritāte studiju procesā un pētniecībā. RSU Sociālo zinātņu fakultāte ir fakultāte ar ambīcijām, un tā sniedz atbildes uz lielajiem, globāliem jautājumiem, tādejādi piedāvājot risinājumus sabiedrības attīstībai ilgtermiņā," uzsver fakultātes dekāne Karina Palkova.

2024. gadā RSU īsteno iekšējo konsolidāciju, lai sekmētu izglītības kvalitāti, starpdisciplinaritāti, pētniecības izcilību un labas pārvaldības principu ieviešanu. Turpmāk RSU būs piecas fakultātes – Medicīnas, Zobārstniecības, Farmācijas, Veselības un sporta zinātņu un Sociālo zinātņu fakultāte. Pārmaiņu ieviešana notiek pakāpeniski visu janvāri, netraucējot studiju procesu.

Jaunā fakultāte darbu sāks no šā gada 6. februāra, bet ziemas izlaidums 9. februārī tiek plānots vēl iepriekšējās fakultātēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!