Foto: Publicitātes foto
15. februārī, no plkst. 10.00 tiešsaistē iespējams pievienoties starptautiskai konferencei "Digitālā pratība pirmsskolā", kuras laikā būs iespējams uzzināt, kā jēgpilni izmantot tehnoloģijas, lai radītu aizraujošu un radošu mācību procesu. Konferences organizatori uzsver, ka tas nav domāts tikai pedagogiem, pirmsskolu vadītājiem vai topošajiem pedagogiem, bet ikvienam, kurš interesējas par izglītības jomu, it īpaši pirmsskolas izglītību. Konferenci atklās Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

Konferencē dalībnieki tiks iepazīstināti ar ārvalstu prakses piemēriem un inovatīviem risinājumiem, kuri veicina aizraujošu un radošu mācību procesu, atbilstoši kompetenču izglītībai. Tiks skaidrota, kā, izmantojot tehnoloģijas, veidot pozitīvu mācīšanās pieredzi un strādāt ar bērniem, kuri dzimuši t.s. digitālajā laikmetā. Mūsdienās tehnoloģijas ir kļuvušas par pašsaprotamu bērnu dzīves elementu, un tās var tikt izmantotas jēgpilni, lai veicinātu gan interesi par mācībām, gan fizisko aktivitāti.

Konferencē tiks aplūkoti praktiski piemēri un risinājumi, kā tehnoloģijas var palīdzēt organizēt radošas rotaļas, mudināt būt fiziski aktīviem un veicināt paradumu maiņu. Ikviena, kurš pievienosies konferences norisei, būs iespēja uzzināt, kā digitālie līdzekļi ikdienā tiek izmantoti pirmsskolās, kā arī par drošību internetā un mākslīgo intelektu kā skolotāju palīgu.

Konferences programma:

10.00 konferences atklāšana, Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas uzruna

10.15 Kvalitatīva pirmsskolas izglītība, pirmsskolas "Dibber" (Latvijā "CreaKids") dibinātājs Hanss Jakobs Sunnbijs

10.45 Attālinātā mācīšanās pirmsskolā, Lietuvas pirmsskolas "Gintarelis" skolotājas Ugnė Marija Lukosevic un Agnė Draučikaitė

11.10 Pamanīt katru bērnu pirmsskolā, pirmsskolas izglītības eksperte, projekta vadītāja Norvēģijā Ivonne Linnstade

11.35 Bērnu drošība internetā, LMT pakalpojumu vadītājs Otto Ķenga

12.00–13.00 Pārtraukums

13.00 Digitālās smilškastes izpēte, inovāciju eksperts Asads Abbas

13.30 Kā pasargāt savu digitālo mājvietu, digitālās drošības centra dibinātājs Elviss Strazdiņš.

13.55 Mākslīgais intelekts, RTU pētniece, pirmsskolas "Ketes māja" vadītāja Ph.D. Evija Mirķe

14.20 Digitālie mācību līdzekļi ikdienā – piemēru prezentācija, pirmsskolas "CreaKids" skolotājas Sintija Jākobsone, Līga Krūmiņa

14.50 Konferences noslēgums.

Konference tiek finansēta Erasmus+ projekta "Digitālā pratība pirmsskolā" ietvaros.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!