Foto: Publicitātes foto
Baltijas valstu ekonomikai tuvākā nākotne sola gan riskus, gan iespējas – pieaugs algas, gaidāms procentu likmju samazinājums un pakāpeniska eksporta tirgu nostiprināšanās. Lai noskaidrotu šos un citus jautājumus saistībā ar ekonomisko situāciju un nākotnes prognozēm, Luminor banka aicina 20. martā plkst. 10.00 tiešraidē pievienoties Luminor bankas ekonomista Pētera Strautiņa Latvijas un Baltijas ekonomikas apskata prezentācijai.

"Aizvadītie četri gadi Latvijas un pasaules ekonomikā bija nemiera laiks. Pasaules vētras šūpoja cenu līmeni, nodarbinātību un eksportu. Šis un nākamais gads varētu būt pārsteidzoša miera osta – gan labā, gan sliktā nozīmē. Vidējais cenu līmenis šajā laikā mainīsies ļoti maz, bet diemžēl arī attīstība šajā laikā pārsvarā būs lēna. Eksportā un patēriņā, līdz ar to IKP datos šis būs pakāpeniskas iešūpošanās periods.

Taču viens no ekonomikas lielajiem skaitļiem mainīsies ievērojami un, par laimi, uz augšu – tās ir reālās algas jeb algu pirktspēja. Tāpat sagaidāms, ka Euribor procentu likmes samazināsies, veicinot Latvijas mājokļu tirgus attīstību, uzlabosies pieprasījums pēc atsevišķiem eksporta produktiem un pozitīvu efektu dos arī Eiropas Savienības finansēšanas cikls," prognozē Pēteris Strautiņš.

Šī gada 20. martā plkst. 10.00 Delfi TV tiešraidē bankas ekonomists iepazīstinās ar situāciju un prognozēm Latvijas un Baltijas valstu ekonomikā, kopīgo un atšķirīgo tajās, skaidrojot globālās ekonomikas ietekmi un tādus jautājumus kā:

  • Kādas ir IKP un citu svarīgāko ekonomikas rādītāju prognozes?
  • Kurš notikums visvairāk ietekmēs cilvēku vairākuma labklājību šogad?
  • Kas kļūs lētāks un kas kļūs dārgāks?
  • Kad varam sagaidīt Euribor likmju samazinājumu un mājokļu tirgus izaugsmi?
  • Kā veicies Latvijas uzņēmumiem un nozarēm?

Ekonomikas apskata prezentācijai tiešraidē varēs pieslēgties Delfi TV vai Luminor Latvija Facebook profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!