Foto: Publicitātes foto

Projekta "Par tīrām upēm!" vēstnešu pulku papildinājis arī TV un radio personība Toms Grēviņš. Viņš kopā ar minerālūdens zīmolu "Mangaļi" un Pasaules Dabas fondu aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kurš pamanījis uz vietējām upēm jebkāda veida aizsprostu, kas apgrūtina vai traucē upes tecējumu, ziņot par to mājaslapā www.partiramupem.lv.

"Pasaules kontekstā mēs joprojām redzam, ka lielvalstu līderu un korporāciju vadītāju rīcība globālo klimata pārmaiņu jautājumā ir nogaidoša un drīzāk kūtra, nevis aktīva. Pandēmijas ēnā šie jautājumi uz mirkli izzuduši no daudzu dienas kārtības, taču mēs skaidri un gaiši redzam pārvērtības apkārtējā vidē. Es sev turpinu uzdot jautājumu: "Ko es pats kā zemeslodes iedzīvotājs varu darīt lietas labā?" Ir pilnīgi skaidrs, ka mērķtiecīga, proaktīva rīcība ir valsts politikas jautājums, taču cieņpilnai attieksmei pret apkārtējo vidi ir jākļūst pašsaprotamai katram pašam un par to nemitīgi nebūtu jāatgādina mediju kampaņās! Un esmu pilnīgi pārliecināts, ka šādi projekti kā "Par tīrām upēm!" mūs tuvina sabiedrībai, kurai vides problēmas ir tikpat svarīgas kā pusdienu ēdienkarte vai brīvdienu pavadīšanas plāni," par projekta nozīmi stāta Toms.

Nedaudz lietainā augusta pēcpusdienā Toms kopā ar Pasaules Dabas Fonda Baltijas jūras un saldūdens programmas vadītāju Magdu Jentgenu un piedzīvojumu programmu vadītāju Māri Resni devās braucienā ar SUP dēļiem pa Braslas upi, lai noskaidrotu, kā pareizi nodarboties ar aktīvo atpūtu uz ūdens un tā tuvumā un nenodarīt kaitējumu apkārtējai dabai.

Noskaties video un uzzini, kā arī tu vari nodarboties ar aktīvo atpūtu upju tuvumā dabai draudzīgā veidā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!