Foto: Publicitātes foto
Ar mērķi iepazīstināt jaunākos sabiedrības aptaujas datus un atklāti diskutēt par smēķēšanas kaitējuma samazināšanas politiku un alternatīvām, Bezdūmu nozares asociācija trešdien, 15. septembrī, rīko semināru "Bezdūmu sabiedrības veidošana Latvijā un ārvalstīs".

Seminārā piedalīsies nozares eksperti no Latvijas un ārvalstīm, kas ļaus iepazīties ar ārvalstu pieredzi un regulējumu virzībā uz bezdūmu sabiedrību.

Pasākuma laikā tiks prezentētas vairākas sabiedrības aptaujas. Viens no tiem būs "Kantar" pētījums par sabiedrības attieksmi pret bezdūmu produktiem un regulējumu, bet otrs – Latvijas Universitātes par Covid-19 ietekmi uz tabakas un nikotīna produkta lietošanas paradumiem.

Vērtīga semināra daļa būs ārvalstu pieredzes stāsti, kas balstīti uz Skandināvijas, Apvienotās Karalistes un Igaunijas pozitīvo praksi – skandināvu veiksmes stāstu cigarešu smēķētāju samazināšanā, Apvienotās Karalistes pieeju sabiedrības veselības jautājumiem un risinājumiem tabakas kaitējuma mazināšanai, kā arī Igaunijas pieredzi un likumdošanu bezdūmu nozarē.

Semināram no pulksten 10.00 līdz 13.15 varēs sekot līdzi asociācijas "Facebook" lapā https://www.facebook.com/bezdumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!