Foto: Publicitātes foto
Ja stils ir garša, tad "Stockmann Delikatess" savus klientus lutina ar vislabāko maizi, kas tiek cepta ar mīlestību. Tā ir "Katkevich'" īpašā skābmaize ar lielām porām, kraukšķīgu garoziņu un neatkārtojamu garšu. Konceptpavārs Renārs Purmalis mīl cept maizi, un par to pamazām uzzināja visa Rīga un Pierīga. Kas šajā maizē ir tik īpašs? Tā ir neticami garšīga ierauga maize. Maize, kas neapnīk un viegli uzglabājama. Maize, kuras kukulīši ir izcili fotogēniski. "Stockmann Delikatess" lepnums ir stabilas vērtības, un tieši tāda ir izcilā, niansēm bagātā un neatkārtojamā Renāra Purmaļa maize.

"Stockmann" klienti visvairāk novērtē skābmaizes lielisko sastāvu – milti, ūdens, ieraugs, sāls un sēkliņas. Bez rauga, bez citām piedevām, kas īstai maizei nav vajadzīgas, un pats galvenais – bez cukura.

"Katkevich" ir zīmols, kas radīts, lai godinātu sen pagājušos laikus un cilvēkus, kā arī, lai apvienotu dažnedažādus cilvēkus pie viena galda. Tas radīts ilgstspējīgai attīstībai, lai nākotnē zem tā pulcētos arī citi darbības virzieni. "Katkevich skābmaize un brokastis" ir stāsts par pašu ceptu skābmaizi un brokastīm visas dienas garumā.

Kārdinoša, svaigi ceptas maizes smarža ievilina "Stockmann Delikatess" nodaļā, lai baudītāji kļūtu par savu maltīšu pavēlniekiem un radītu jaunas tradīcijas, kopīgas ģimenes ēdienreizes franču gaumē. "Katkevich" supergardās maizes uzbur tīkamas atmiņas un uzjunda sajūtas, ka esi laikos, kad maizi cepa ar ieraugu. Ar skābmaizi sākas perfekts rīts. Silts maizes rieciens ar kārdinoši uzziestu sviestu garšo lieliski, ēdot to tāpat vien.

"Katkevich" ieteikumi skābmaizes glabāšanai – maizi ieteicams baudīt svaigu cepšanas dienā vai vēl trīs dienas pēc tās. Ja vajag saglabāt maizi ilgāk svaigu, tad iesaka sagriezt šķēlēs, sasaldēt un brokastīs pa šķēlei atkausēt apgrauzdējot. Ieteikums glabāt auduma maisā vai dvielī, vai arī papīra maisā. Ja vēlas, lai garoza kļūst mīkstāka, tad maizi ieliek slēgtā konteinerā vai maisiņā uz nakti.

Svaigu "Katkevich" skābmaizi Renārs Purmalis iesaka lietot ar sviestu un sāli. Siltās vasaras dienās maize brīnišķīgi garšos kopā ar svaigu tomātu vai gurķi – sanāk ideāla sviestmaize. Maiznieks pats ir iecienījis skābmaizes šķēli kopā "Soira" mīkstajiem sieriem. Klāt der vīģu džems vai arī ievārījums "Siera našķis", kura sastāvā ir dažādu ogu palete.

Ja skābmaize ir pastāvējusi 1-3 dienas, tā lieliski iederēsies karstajā siera sendvičā. Maizi sagriež šķēlēs, pa vidu ieliek sieru, saspiež tosterī un sanāk gardum garda brokastu maltīte. Var arī "Soira" sieru uzlikt uz maizes šķēlēm un vienkārši apgrauzdēt klasiskajā tosterī vai arī krāsnī, līdz siers ir izkusis un tik tikko sācis cepties. Būs gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!