Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālā asambleja, kurā notiks arī tās prezidenta vēlēšanas notiks 4. jūnijā. Uz Latvijas vadošās sporta organizācijas prezidenta amatu pieteikušies pieci kandidāti - Raimonds Lazdiņš, Jānis Reirs, Viesturs Koziols, Ansis Dāle un Arnis Lagzdiņš. Pulksten 16 raidījumā "Aizmugure" piedāvājam kandidātu debates, kurās Uldis Strautmanis viņus iztaujā par piedāvājumu Latvijas sporta nākotnei.

Lazdiņš ir Latvijas Handbola federācijas viceprezidents, Reirs vada Latvijas Airēšanas federāciju, Koziols ir Latvijas Hokeja federācijas viceprezidents un Starptautiskās Hokeja federācijas padomes loceklis, Lagzdiņš ir Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents, bet Dāle ir Latvijas Burāšanas savienības goda prezidents.

Jau ziņots, ka tradicionāli LOK Ģenerālā asambleja ar amatpersonu vēlēšanām notiek pēc olimpiskajām spēlēm, nevis pirms tām. Tomēr vairākas sporta federācijas pieprasīja to sasaukt ātrāk, jo uzskata, ka pašreizējais LOK prezidents Jānis Buks ir nepietiekami cīnījies par sporta finansējumu un kopējām interesēm. Buks vēlēšanās vairs nekandidē.

"Aizmugure" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu ceturtdienās. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījumā Uldis Strautmanis kopā ar sportistiem, žurnālistiem, sporta funkcionāriem un politiķiem paver aizkaru uz sporta sasniegumiem un aizkulisēm.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!