Foto: Publicitātes foto

Lieliskā vietā netālu no pilsētas centra, Grostonas ielā 9, tiks uzsākta jauna A klases projekta "Skanstes rezidences" būvniecība. Šajā projektā būs 67 ekskluzīvi dzīvokļi, ko īpaši novērtēs aktīvi cilvēki, kuri vēlas dzīvot dinamiskā, mūsdienīgā vidē.

Projektu īstenos divi Igaunijas vadošie nekustamo īpašumu attīstītāji "Invego" un "Reterra". "Skanstes rajons strauji attīstās, un šis dzīvojamo ēku projekts īpaši izcelsies kā mākslas arhitektūras virsotne ar ilgtspējīgiem risinājumiem," stāsta "Invego" pārdošanas projektu vadītājs Latvijā Henrijs Klaids Skujiņš.

Jaunais projekts sastāvēs no divām astoņstāvu ēkām, kuras savienos kopīgs vestibils un liela pazemes autostāvvieta. "Projekta sadalīšana divās ēkās ir viena no galvenajām arhitektu vīzijas stiprajām pusēm, jo tā sniedz visiem dzīvokļiem daudz plašāku skatu un nodrošina daudz vairāk dabiskās gaismas," uzsver Henrijs Klaids Skujiņš. Projektā būs pieejami arī dažādi lofta tipa dzīvokļi. Visiem dzīvokļiem būs balkons vai terase, sniedzot iespēju baudīt atpūtas brīžus svaigā gaisā.

Lai uzlabotu telpu mikroklimatu, katram dzīvoklim tiks ierīkota atsevišķa augstas klases ventilācijas un dzesēšanas sistēma, kā arī apsildāmās grīdas. Ēkās būs nodrošināts pieslēgums centralizētajai siltumapgādei, un tiks izbūvēti enerģijas pāļi, kas palielinās ēku energoefektivitāti. Luksusa dizains un arhitektūra turpināsies arī ēku iekšienē interjera risinājumos un izmantojamajos materiālos, un dzīvokļu īpašniekiem būs iespēja izvēlēties no vairākiem interjera variantiem.

Henrijs Klaids Skujiņš stāsta, ka unikālo projekta arhitektūru radījuši Igaunijas arhitekti no uzņēmuma "Salto Architects", kas dibināts 2004. gadā Tallinā. "Savos projektos "Salto Architects" eleganti apvieno arhitektūru, ainavu dizainu un mākslu vienā veselumā. Tas izcili izdevies arī projektā "Skanstes rezidences"," papildina Henrijs Klaids Skujiņš.

"Skanstes rezidencēs" ir sācies iepriekšējas rezervācijas periods, projekta būvniecība tiks uzsākta šī gada otrajā ceturksnī, un tas tiks pabeigts līdz 2025. gada beigām. Šī nav pirmā reize, kad "Invego" un "Reterra" kopā attīstīta projektu Rīgā – šobrīd norit viņu projekta "Parka Kvartāls" otrās kārtas būvniecība.

"Invego" ir viens no Igaunijas vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem, kas pēdējos gados Tallinā un tās apkārtnē uzcēlis mājas vairāk nekā 1200 ģimenēm, kā arī 20 000 kvadrātmetru komercplatības. Daži no "Invego" pēdējo gadu lielākajiem projektiem ir nesen pabeigtais "Tiskreoja" rajons, kā arī "Luccaranna" un "Uus-Järveküla" dzīvojamie rajoni, kas šobrīd tiek būvēti.

"Reterra" strauji kļūst par nozīmīgu Igaunijas nekustamā īpašuma nozares dalībnieku, koncentrējoties uz dzīvojamo un komerciālo projektu īstenošanu Tallinā, Tartu un Rīgā. "Reterra" jau ir realizējuši 650 mājokļus, un uzņēmums pārvalda arī iznomājamās biznesa telpas 70 000 m2 platībā, apkalpojot tādus ievērojamus klientus kā "Telia", "Pipedrive", "Selver", "Coop" un "Leonhard Weiss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!