Foto: Ksenukai.lv

Mūsdienās zaļāks un ekoloģiskāks dzīvesveids kļūst arvien aktuālāks, īpaši tiem, kuri savu ikdienu pavada pilsētas steidzīgajā ritmā. Vēlme būt tuvāk dabai, ieviest ilgtspējīgākus un videi draudzīgākus paradumus un rūpēties par savu veselību aizvien biežāk mudina pilsētniekus izdaiļot savu balkonu vai palodzi ar ziedošām puķu kastēm, pašaudzētiem garšaugiem, gurķu, tomātu un citiem stādiem.

Liels vai mazs: katram savs dārziņš

Tie, kam vasarā ir bijusi iespēja baudīt pašaudzētus siltumnīcas labumus, notikti atzīs, ka šādi audzētiem tomātiem, gurķiem vai zemenēm ir pavisam cita garša un aromāts. Turklāt dārzniecības darbi ir lielisks veids, kā mazināt ikdienas stresu, un lielai daļai šī nodarbe kļūst par aizrautīgu hobiju. Sēklu iegādi pavasarī, diedzēšanas darbi, puķu stādu iegāde un bagātīgi ziedošas puķu kastes priecē ne tikai acis, bet ļauj sajust dabas klātbūtni arī steidzīgajā pilsētas ritmā.

Plašs vai neliels balkons, vai varbūt tikai saulainas palodzes – inovatīvi siltumnīcu un audzēšanas risinājumi ļaus tev izveidot savu nelielo dārza oāzi, neatkarīgi no tā, cik daudz vietas savā mājoklī tam vari atvēlēt.

1. Gudrie mājas dārzi iekštelpām

"Smart" jeb gudrais mājas dārzs ir viens no mūsdienīgākajiem risinājumiem pilsētas dārzniekiem, un ir ideāls risinājums tiem, kas ikdienā ir aizņemti vai ar dārza darbiem ir uz jūs. Šīs sistēmas nodrošina optimālus apstākļus augu augšanai, un ir aprīkotas ar automatizētām apgaismojuma, laistīšanas un pat augu mēslošana funkcijām. Turklāt ar gudro mājas dārznieku varēsi audzēt garšaugus, salātus un nelielus dārzeņus visa gada garumā.

  • Gudrais mājas dārzs "Click & Grow Smart Home Garden 9" apvieno mūsdienīgākās dārzniecības tehnoloģijas, ļaujot visa gada garumā audzēt iemīļotākos garšaugus un nelielus dārzeņus. Kompakts, neaizņem daudz vietas, un aprīkots ar automatizētām audzēšanas funkcijām. Optimālus audzēšanas apstākļus veicina NASA tehnoloģiju iedvesmotā gudrā augsne, kas augiem nodrošina optimālu ūdens, skābekļa un barības vielu kombināciju un efektīvais LED apgaismojums. Lai nodrošinātu ierīces darbību, nepieciešams elektrības pieslēgums, taču ierīce ir izcili energoefektīva, jo vidējais gada elektroenerģijas patēriņš ir 6,2 kWh. Komplektācijā ietilpst arī bionoārdāmās augu kapsulas ar 3 mini tomātu, 3 bazilika un 3 zaļo salātu sēklām.

  • Gudrais mājas dārzs "Click & Grow Smart Home Garden 9"

Foto: Ksenukai.lv
  • "Smart Garden 9" apvieno mūsdienīgākās dārzniecības tehnoloģijas, ļaujot visa gada garumā audzēt iemīļotākos garšaugus un nelielus dārzeņus. Kompakts, neaizņem daudz vietas, un aprīkots ar automatizētām audzēšanas funkcijām. Optimālus audzēšanas apstākļus veicina NASA tehnoloģiju iedvesmotā gudrā augsne, kas augiem nodrošina optimālu ūdens, skābekļa un barības vielu kombināciju un efektīvais LED apgaismojums. Lai nodrošinātu ierīces darbību, nepieciešams elektrības pieslēgums, taču ierīce ir izcili energoefektīva, jo vidējais gada elektroenerģijas patēriņš ir 6,2 kWh. Komplektācijā ietilpst arī bionoārdāmās augu kapsulas ar 3 mini tomātu, 3 bazilika un 3 zaļo salātu sēklām.

  • Gudrais mājas dārzs "Click & Grow Smart Home Garden 3"

Foto: Ksenukai.lv

Elegants dizains, mūsdienīgas tehnoloģijas un izcils rezultāts: automātiskais "Smart Garden 3" mājas dārznieks nodrošinās visas audzēšanas funkcijas un optimālus apstākļus. "Gudrā" augsne nesatur pesticīdus, augu hormonus vai citas kaitīgas vielas, un nodrošina optimālu barības vielu, mitruma un skābekļa līmeni. Vidēji gadā patērēs tikai 3,8 kWh. Komplektā ietilpst arī 3 bazilika bionoārdāmās augu kapsulas.

2. Mini siltumnīcas

Nelielas, kompaktas mini siltumnīcas ir praktisks risinājums, ja vēlies audzēt siltumu mīlošus augus, piemēram gurķus, tomātus, papriku un citus, vai pagarināt augu audzēšanas sezonu. Tās nodrošina augu aizsardzību pret vēju, lietu un temperatūras svārstībām, kā arī optimālu mitruma līmeni. Mini siltumnīcas pieejamas dažādos izmēros, tāpēc sev piemērotāko modeli atradīs pat tie, kuriem ir pavisam neliels balkons vai saulaina veranda.

  • Mini siltumnīca "Garden Center", 69 cm x 49 cm x 155 cm

Foto: Ksenukai.lv

Kompakta mini siltumnīca nodrošinās optimālus augu augšanas apstākļus, un būs piemērots risinājums gan sēklu diedzēšanai, gan stādu aizsardzībai nelabvēlīgos laikapstākļos. "Garden Center" mini siltumnīca izgatavota no kvalitatīva polietilēna un izturīga metāla pamata karkasa. Modelis aprīkots ar rāvējslēdzēja aizdari un četriem plauktiem, neaizņem daudz vietas un ir viegli un ērti saliekams un pārnēsājams.

  • Mini siltumnīca "Keter R74717", 99 cm x 58 cm x 185 cm

Foto: Ksenukai.lv

Gaumīga mini siltumnīca, kas ne tikai ļaus audzēt garšaugus, dārzeņus un puķes, bet arī izdaiļos tavu balkonu vai lodžiju. Modelis izgatavots no mūsdienīga un izturīga "Evotech" kompozītmateriāla, gaumīgas koka apdares un izturīga polietilēna vāka, kas nodrošinās optimālus augu augšanas apstākļus.

3. Lecektis un puķu kastes

Lecektis ir vienkāršs, taču efektīvs un praktisks sēklu un dēstu audzēšanas risinājums gan pagalmiem un dārziem, gan balkoniem un lodžijām. Lecektis ļauj uzlabot apgaismojuma kvalitāti, kas nepieciešams normālai augu attīstībai un augšanai, kā arī pasargās dēstus no temperatūras svārstībām. Savukārt, ja esi puķu mīlis un vēlies izdaiļot balkonu, lodžiju vai pat vienkārši palodzi, steidz iegādāties gaumīgas un izturīgas puķu kastes, kas pieejamas ļoti plašā izmēru, dizaina un krāsu klāstā, un izgatavotas no dažādiem materiāliem.

  • Lecekts "Mirpol G7201", 100 cm x 60 cm x 40 cm

Foto: Ksenukai.lv

No izturīga polikarbonāta izgatavota lecekts, kas piemērota dažādu augu audzēšanai gan dārzā, gan uz balkona vai lodžijas. Izturīgajam alumīnija pamata rāmim piemīt paaugstināta aizsardzība pret koroziju, savukārt paceļamais vāks izgatavots no izturīga polikarbonāta, kas nodrošina izcilu gaismas caurlaidību, tā būtiski uzlabojot un paātrinot augu augšanas apstākļus. Polikarbonāta pamatne aizsargās augus no vēsuma, nezālēm un kaitēkļiem. 

Ja vēlies uzzināt, kāpēc savam mini dārziņam ir vērts iegādāties fitolampas, kādas ir to funkcijas un kā tās pareizi izmantot, lasi rakstu "Palīdzam asniņiem augt: fitolampas stādu audzēšanai".

Neatkarīgi no tā cik liels ir tavs mini dārziņš, dārza darbu veikšanai nepieciešami arī kvalitatīvi un izturīgi dārza instrumenti, kurus vēlams iegādāties vēl pirms aktīvās dārza sezonas uzsākšanas. Sāc ar dārza šaufeles, parocīga kaplīša un dārza šķēru iegādi. Neaizmirsti arī par dārza cimdiem un noderīga būs arī dārza birste, balkona vai lodžijas sakopšanai.

Viss nepieciešamais dārza darbiem "Ksenukai.lv"!

Dārza instrumenti, puķu kastes, lecektis un mini siltumnīcas, kā arī viss nepieciešamais aprīkojums dārza un pagalma kopšanai un uzturēšanai par vienmēr izdevīgām cenām "Ksenukai.lv"! Ienāc, izvēlies un esi gatavs dārza sezonai jau laikus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!