Foto: Publicitātes foto

Lielākais e-komercijas uzņēmums Baltijas valstīs un Somijā "PHH Group", kas Latvijā pazīstams kā "220.lv", samazina komisijas maksu "Marketplace" tirdzniecības platformas pārdevējiem. Komisijas maksa tiek samazināta no 5% līdz pat 12% galvenajām "220.lv Marketplace" preču kategorijām. Rezultātā pārdevēji varēs pārdot un nopelnīt vairāk.

Komisijas maksa līdz 10% kopš aprīļa par tirdzniecību Baltijā lielākajā tirdzniecības platformā "Marketplace", izmantojot visas platformas infrastruktūras priekšrocības, ir samazināta apģērbu, apavu, modes aksesuāru un medicīnas preču kategoriju pārdevējiem. Savukārt pārtikas preču tirgotājiem komisijas maksa samazināta līdz 5%, bet pieaugušo preču kategorijā – līdz 12%.

Aprīļa vidū komisijas maksa preču tirgošanai ir samazināta video un audio iekārtu kategorijās, to samazinot līdz 6,5%, savukārt pārdevējiem, kuri tirgo sadzīves tehniku, elektroniku, tai skaitā arī cepeškrāsnis un ledusskapjus, turpmāk tiks piemērota komisijas maksa 6% apmērā. Līdz 5,5% komisijas maksa samazināta arī tirgotājiem, kuri tirgo grāmatas, dažādu dāvanu pārdevēji var rēķināties ar līdz 10% mazāku komisijas maksu, bet mājas labiekārtošanas preču, piemēram, elektroinstrumentu segmentā turpmāk pārdevējiem tiks piemērota līdz 11% mazāka komisijas maksa.

Šobrīd "220.lv" arī piedāvā īpašo piedāvājumu jaunajiem pārdevējiem. Uzsākot pārdošanu "Marketplace"" līdz šī gada 1. jūnijam, jaunajiem pārdevējiem uz trim mēnešiem tiek piešķirta 100% atlaide ikmēneša maksai par tirdzniecību Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā.

VAIRĀK PAR IESPĒJU PĀRDOT 220.lv UZZINIET ŠEIT

Tirdzniecības centra internetā 220.lv Marketplace pārdošanas vadītājs Kārlis Ozols norāda: "Tā kā "Marketplace" pārdevēji ir vieni no mūsu nozīmīgākajiem sadarbības partneriem, nemitīgi meklējam veidus, kā uzlabot viņu pārdošanas pieredzi un darba apstākļus, vienlaikus mudinot arvien jaunus pārdevējus pievienoties "220.lv Marketplace". Mēs nepārtraukti tiecamies uzlabot pārdevēju pieredzi, investējot gan infrastruktūrā, gan rīkos, kas atvieglo pārdevēju e-komercijas pieredzi. Samazinātā komisijas maksa dažādām preču kategorijām ir nozīmīgs ieguvums gan mūsu esošajiem, gan topošajiem sadarbības partneriem, kuri meklē plašākas un efektīvas tirdzniecības iespējas e-komercijā."

Samazinātā komisijas maksa pārdevējiem tiks pārrēķināta "Marketplace" sistēmā automātiski, un nekādas papildu darbības jāveic nebūs.

Pēc Kārļa Ozola teiktā, šogad "220.lv" turpina investēt "Marketplace" pārdošanas tehnoloģijās, turpinot uzlabot loģistikas ķēdi un izmantot automatizācijas un mākslīgā intelekta rīkus. Piemēram, jau šobrīd ir vienkāršots reģistrācijas process "Marketplace" sistēmā, lai uzņēmumiem būtu vēl vienkāršāk pievienot jaunus produktus tirdzniecības platformā un palielināt pārdošanas kampaņu apjomu. Savukārt viens no 2024. gada mērķiem ir optimizēt piegādes, lai sūtījumi pie pircējiem nonāktu ātrāk, lētāk un vienmēr laikā.

Foto: Publicitātes foto

"Pērn mazo un vidējo uzņēmēju vidū ievērojami pieauga interese par e-komerciju. Esam pierādījuši, ka "Marketplace" ir tirdzniecības platforma, ar kuras palīdzību ir viegli uzsākt jaunu biznesu, to paplašinot arī ārzemju tirgos. Uzsākot tirdzniecību "220.lv", pārdevējiem ir iespēja veicināt pārdošanu četru dažādu valstu tirgos, proti, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā. Īpašu uzmanību ir piesaistījis tieši Somijas tirgus, kas tika atvērts pagājušajā gadā, būtiski palielinot potenciālo pircēju bāzi," saka Ozols.

Kārlis Ozols uzsver, ka, pateicoties neatlaidīgam un mērķtiecīgam darbam, ar katru gadu "Marketplace" piesaista arvien vairāk pārdevējus, ievērojami palielinot savu apgrozījumu. 2023.gadā Marketplace apgrozījums sasniedza 105 miljonus eiro, kas ir par 67% vairāk nekā 2022. gadā. Savukārt 2021. gadā apgrozījums bija 40 miljoni eiro.

Attīstoties "Marketplace", tiek veicināta arī liekāka pircēju atsaucība. 2023. gadā "Marketplace" pārdevēju pārdoto preču apjoms bija audzis par 67%, salīdzinot ar 2022. gadu. Tas nozīmē, ka 2023. gadā tika pārdoti 3 miljoni preču, palielinot pārdoto preču apjomu par 1,8 miljoniem 2022. gadā. Tikmēr 2021. gadā pasūtījumu skaits bija 1,1 miljoni.

Esiet laipni aicināti pievienoties tirdzniecības platformai "Marketplace". Saite reģistrācijai atrodama šeit. Ja jums ir kādi jautājumi, lūdzu, sazinieties ar mums pardeveji@220.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!