Foto: Publicitātes foto

Kvalificēta darbaspēka trūkums ir ne tikai ilgstoša, bet arī pieaugoša problēma, ar ko jāsaskaras Latvijā strādājošiem uzņēmumiem. Vairāk nekā puse no Vācijas- Baltijas Tirdzniecības kameras (AHK) šopavasar veiktās konjunktūras aptaujas respondentiem norādīja, ka trūkstoša darbaspēka dēļ uzņēmumi bijuši spiesti atteikties no pasūtījumiem. Šī iemesla dēļ cieš arī sniegto pakalpojumu vai ražojumu kvalitāte. Trešdaļa respondentu norādīja, ka darbaspēka trūkums licis samazināt plānotās investīcijas.

Lai veicinātu profesionālās izglītības popularitāti Latvijā, AHK šogad sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru pasniegs speciālu profesionālās izglītības izcilības balvu "VET Excellence", tādā veidā suminot Latvijas uzņēmumus, kas aktīvi iesaistās profesionālās izglītības- darba vidē balstītu mācību un prakšu- īstenošanā.

Balvas tiks piešķirtas trīs nominācijās: "Zaļais kurss", "Sociālā atbildība" un "Aktīvākais mikrouzņēmums/mazais uzņēmums". No saņemtajiem pieteikumiem kompetentā žūrija, kuras sastāvā ietilpst Vācijas Izglītības un pētniecības ministrijas, Vācijas vēstniecības Latvijā, Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Ekonomikas ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Vācijas- Baltijas Tirdzniecības kameras un Latvijas Brīvo Arodbiedrību Savienības pārstāvji, ir izvēlējusies deviņus finālistus.

Nominācijā Zaļais kurss: SIA "ZAĻĀ SALA-R" (Rēzekne), "Labie koki" (Babītes novads), SIA "FLORA" (Jelgava)

Nominācijā Sociālā atbildība: SIA "Dinex Latvia" (Jelgavas novads), SIA "BBH Investments", viesnīca "Baltic Beach Hotel & SPA" (Jūrmala), "Industrial Welding" (Daugavpils)

Nominācija Aktīvākais mikrouzņēmums/ mazais uzņēmums: SIA "Galantus Dārzi" (Rīga), SIA "Kind service" (Rēzekne), z/s "Klintis" (Saldus rajons).

Papildus žūrijas vērtējumam maija pēdējā nedēļā par savu favorītu būs iespējams nobalsot arī interneta aptaujā- uzvarētājs šajā kategorijā saņems īpašu atzinību. Balvas pasniegšanas ceremonija notiks š.g. 6.jūnijā Rīgā, centra "Koka Rīga" telpās.

Profesionālās izglītības izcilības balva tiek organizēta Vācijas Izglītības un pētniecības ministrijas un LR Izglītības un zinātnes ministrijas finansētā projekta "VET_Excellence" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!