Foto: statefarm via Flickr

Auto noma mēdz būt gana piņķerīgs un nereti pat apgrūtinošs process, tādēļ Latvijas ērtākās auto nomas portāls RentMama.com Tev ir sagatavojis 10 lieliskus padomus, kas paglābs Tevi no liekām galvassāpēm, nomājot automašīnu! Šie ieteikumi palīdzēs Tev saglabāt vēsu prātu, neapjūkot neskaitāmajos automašīnu nomas piedāvājumos un izvēloties izdevīgāko no tiem!

  1. Uzzini, kas ir iekļauts auto nomas cenā! Vai summā, ko maksāsi, ir iekļauta apdrošināšana un nodokļi? Kā ar bērnu sēdeklītis un GPS? Šos jautājumus noskaidro savlaicīgi, sazinoties ar sevis izvēlēto auto nomu vai nomnieku!
  2. Ņem līdzi savu GPS, ja uzskati, ka tas Tev būs nepieciešams. Daudzi auto nomas uzņēmumi par GPS izmantošanu Tev var piestādīt papildus rēķinu, tādēļ noteikti izvērtē, vai GPS vispār būs nepieciešams un vai tā izmantošana ir iekļauta auto nomas cenā! Uzmanies arī no citām "slēptajām" papildus izmaksām, kuras Tev var pieprasīt auto nomas uzņēmumi, - iesakām izlasīt 8 lietas, par kurām Tev var prasīt papildus samaksu, nomājot auto!
  3. Veic interneta izpēti un noskaidro, kuros uzņēmumos ir pieejamas visizdevīgākās cenas. Lai Tu būtu pavisam drošs par izvēlēto auto nomas uzņēmumu, noskaidro, kādas atsauksmes un sūdzības ir atrodamas par to!
  4. Noskaidro apdrošināšanas pašriska summu, - tas ir naudas apjoms, kas Tev būs jāsedz, ja notiks konkrēts negadījums, pret kuru automašīna ir apdrošināta!
  5. Uzpildies, pirms nodod automašīnu! Daudzi auto nomas uzņēmumi pieprasa, lai automašīnu atgriez ar pilnu bāku, vai arī pretējā gadījumā maksā sodu.
  6. Noskaidro šī brīža degvielas cenas, it sevišķi, ja plāno šķērsot robežu. Piemēram, Krievijā degvielas cenas ir krietni lētākas nekā Latvijā, savukārt Vācijā - daudz dārgākas, tādēļ izlem, kas būs izdevīgāk, - ja piepildīsi degvielas bāku līdz malām tepat, Latvijā, vai arī ieliesi tikai tik, cik nepieciešams, lai nokļūtu līdz galamērķim!
  7. Uzzini, kāds ir Tev vēlamās automašīnas degvielas patēriņš! Iespējams, ka izvēlētais auto ir lētāks nekā citi, toties degvielas patēriņš ir augstāks.
  8. Nepārkāp ceļu satiksmes noteikumus, jo par to ne tikai atbildīgās amatpersonas, bet arīdzan automašīnas iznomātājs Tev var piešķirt papildus samaksu!
  9. Rezervē auto laicīgi! Pēdējā brīža iznomāšana var izmaksāt daudz dārgāk, it sevišķi, ja nomā auto vasaras mēnešos.
  10. Neizmanto lidostu auto nomas pakalpojumus, - tā par auto iznomāšanu vari pārmaksāt pat vairāk nekā divas reizes! Tā vietā, lai izvēlētos auto nomu lidostā, labāk izvēlies vietējos auto iznomātājus! Šādā gadījumā Tev vajadzēs jau laicīgi saskaņot to, kur saņemsi automašīnu, toties Tu pavisam noteikti ietaupīsi vairāk, nekā uzreiz ielecot pirmajā auto, kas Tevi jau sagaida pie lidostas durvīm!

Atceries, - izvēloties auto nomas uzņēmumu un konkrētu automobili nomāšanai, ir būtiski aplūkot katru "par" un katru "pret," kārtīgi izvērtējot to, kurš piedāvājums būs visizdevīgākais! RentMama auto noma ir viens no izdevīgākajiem veidiem, kā nomāt auto ne tikai Rīgā un citās Latvijas pilsētās, bet arī visā Eiropā. Šī interneta platforma piedāvā auto iznomātājam salīdzināt vairāku valstu vietējo auto nomnieku automašīnas ar iespēju uzreiz aplūkot tos pakalpojumus un papildus aprīkojumu, kas ir un kas nav iekļauts auto nomas cenā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!