Foto: Publicitātes foto
Ja Jūsu zemesgabala tuvumā nav dabasgāzes maģistrāles un vēl neesat izlēmuši, ar ko apkurināt savu māju, tad šis raksts ir domāts tieši Jums.

Šoreiz mēs Jums vēlamies pastāstīt par autonomo gāzes balonu apkures sistēmu. Aizsteidzoties mazliet uz priekšu, uzreiz gribētos pievērst Jūsu uzmanību faktam, ka autonomo gāzes balonu apkures sistēmu iespējams uzstādīt ļoti īsos termiņos (individuālā projekta izstrāde + sistēmas uzstādīšana aizņem tikai divas nedēļas).

Kā darbojas autonomā gāzes balonu apkures sistēma?


Autonomā gāzes balonu apkures sistēma strādā gluži tāpat, kā dabasgāzes centrālajai maģistrālei pieslēgta apkures sistēma. Vienīgā atšķirība starp šiem diviem apkures veidiem ir tāda, ka, izmantojot gāzes balonu apkures sistēmu, jūsu mājas tuvumā tiek uzstādīts metālisks skapis, kurā tiek glabāti seši 79 litru tilpuma gāzes baloni.

Sašķidrinātā gāze no gāzes baloniem pa cauruļvadu nonāk gāzes katlā, kas atrodas mājā, un šo gāzi var izmantot mājas apkurei, ūdens uzsildīšanai, gāzes plīts pieslēgumam . Sākumā tiek izmantoti tikai trīs gāzes baloni. Kad gāze pirmajos trijos balonos beidzas, apkures sistēma automātiski pārslēdzas uz atlikušajiem trijiem 79-litrīgajiem gāzes baloniem.

Autonomā gāzes balonu apkures sistēma tiek aprīkota ar telemetrijas sistēmu un ar gāzes skaitītāju. Telemetrijas sistēma spēj noteikt gāzes atlikumu balonos, un, tiklīdz pirmie trīs gāzes baloni ir beigušies, sistēma automātiski informēs uzņēmuma Intergaz galveno biroju par to, ka jums beigušies pamata baloni un ka sistēma ir sākusi izmantot rezerves balonus. Drīzumā ar Jums sazināsies zvanu centra operators un jūs varēsiet vienoties par jums ērtu gāzes balonu piegādes un nomaiņas laiku.

Gāzes skaitītājs tiek izmantots, lai varētu noteikt gāzes patēriņu konkrētā laika periodā. Līdz ar to jūs maksājat nevis par gāzes baloniem, bet gan par faktiski patērēto sašķidrinātās gāzes daudzumu iepriekšējā mēnesī – atbilstoši gāzes skaitītāja rādījumiem.


Gāzes balonu apkures sistēmas priekšrocības

Ērta lietošana
Jums nebūs pastāvīgi jāpapildina cietā kurināmā krājumi, nebūs jāraizējās par kurināmā uzglabāšanu, tā piegādēm, kā arī katla tīrīšanu. Gāzes balonu apkures sistēma strādā autonomi un neprasa papildu rūpes. Uzstādiet mājā sev tīkamu temperatūru, un pārējo sistēma izdarīs pati.


Ļoti ātra uzstādīšana
Viss projektēšanas, uzstādīšanas un gāzes balonu apkures sistēmas iestatīšanas process aizņems laiku līdz divām nedēļām. Šis process sastāv no trīs posmiem.

  1. Pirmsprojekts un tāmes sastādīšana – pirmajā etapā tiek izvērtēti pieejamie projekta materiāli tehniskā puse un aprēķināta orientējošā tāme.
  2. Projekta izstrāde – gazifikācijas projekta projektēšana un izstrāde. Gāzes balonu apkures sistēma neprasa projekta saskaņošanu būvvaldē, kas pozitīvi atsaucas uz projekta realizācijas termiņiem.
  3. Apkures sistēmas montāža – montāžas darbi tiek veikti vienas darbdienas laikā.

Jau pēc divām nedēļām jūs varēsiet apsildīt savu māju, sildīt ūdeni un gatavot ēdienu uz gāzes plīts.

Universalitāte
Gadījumā, ja nākotnē jūsu mājas tuvumā tiks ievilkts dabasgāzes gāzesvads, jūs viegli varēsiet pāriet uz dabasgāzes apkuri, jo abas apkures sistēmas un tām paredzētie gāzes katli ir pilnīgi vienādi. Vienīgais, kas mainīsies, būs kurināmā avots – no sašķidrinātās gāzes uz dabasgāzi. Viss pārējais paliks nemainīgs, tāpēc, ja izlemsiet pāriet uz dabasgāzes apkuri, jums nebūs jātērē papildu līdzekļi jaunām iekārtām.


Bieži uzdotie jautājumi par gāzes balonu apkures sistēmu

Kādi ir skapja gabarīti ( kurš sastāv no sešiem 79 litru tilpuma gāzes baloniem)?
Gāzes skapja izmērs: platums: 2m 46cm, augstums: 1m 49cm, dziļums: 0.41m.

Vai gāzes balonu apkures sistēmas ierīkošanai ir nepieciešams izstrādāt projektu?
Saskaņā ar spēkā esošajiem Latvijas Republikas būvniecības normatīviem pirms montāžas darbu uzsākšanas jāizstrādā gāzes skapja ierīkošanas un iekšējā gāzesvada montāžas projekts. Šis projekts nav jāapstiprina būvvaldē.

Cik stabili gāzes balonu apkures sistēma strādā, kad āra temperatūra ir mīnusos?
Gāzes balonu apkures sistēmā tiek izmantoti gāzes baloni ar tīru propānu. Tīrs propāns stabili iztvaiko līdz pat -40C temperatūrai, tāpēc jūsu gāzes balonu apkures sistēma darbosies stabili pat tad, kad temperatūra būs mīnusos.


Mēs ceram, ka šajā rakstā sniegtā informācija jums izrādījās noderīga. Ja palikuši kādi neatbildēti jautājumi, kas saistīti ar gāzes balonu apkures sistēmas uzstādīšanu un lietošanu, priecāsimies jums palīdzēt. Ar mums sazināties varat, zvanot uz bezmaksas tālruņa numuru 1804 vai aizpildot elektronisko formu mūsu mājaslapā. Pēc formas aizpildīšanas ar jums sazināsies mūsu uzņēmuma speciālists, kas atbildēs uz jūsu jautājumiem.

Tāpat varat arī pieteikt bezmaksas izbraukumu uz savu objektu. Kvalificēti speciālisti aplūkos jūsu objektu, aprēķinās orientējošu gāzes balonu apkures sistēmas uzstādīšanas projekta tāmi, kā arī aprēķinās orientējošo gāzes patēriņu jūsu objektā.

Kontaktinformācija:

Mājaslapa: www.intergaz.lv
Bezmaksas tālrunis: 1804
Facebook

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!