Foto: www.baltie.lv

Tāpat kā zodiaka zīmes mijiedarbojas ar starpplanētu stāvokļiem, arī auto pasaulē konkrētu modeļu aktualitāti ietekmē dažādi globāli notikumi, valdības lēmumi un pat dabas stihijas. Kopā ar autosalona BALTIE ekspertu Kārli Eidi apskatām, kādas ir prognozes izdevīgai auto izvēlei 2017. gadā. Šoreiz fokusā pirmais ceturksnis, kas tiks aizvadīts apvidus jeb SUV auto zīmē.

Apvidus auto labvēlīgu gada sākumu galvenokārt iezīmē tikko pieņemtais likums, kas no 2017. gada 1. janvāra nosaka ikgadējās nodevas piesaisti CO2 izmešu līmenim pēc 2009. gada ražotajiem auto. Tagad visu noteiks auto kaitīgo izmešu daudzums, kas samērā jauniem auto ar moderniem dzinējiem ir zems. Tāpēc ir lieliskas ziņas ikvienam, kurš ir vēlējies tikt pie lielāka un jaudīgāka auto - to ikgadējās izmaksas kritīsies pat vairākkārt.

Pirmie ieguvēji no jaunās kārtības būs visi, kas nākamgad Latvijā pirks jaunu auto vai iegādāsies lietotu auto no ārvalstīm, kas ir 2009. gada ražojuma vai jaunāks. Jo nodevas aprēķins pēc kaitīgo izmešu apjoma pirmos pāris gadus attieksies tikai uz Latvijā pirmo reizi reģistrētiem auto. Tāpēc, izvēloties auto, ir vērts to noskatīt Eiropā un pievērst uzmanību tā CO2 izmešu rādītājam.

Par piedāvājumu konkrētam auto modelim Eiropā vari operatīvi pārliecināties, aizpildot anketu BALTIE mājas lapā par interesējošo auto.

Ja vēl neesi izlēmis kāds auto tevi interesē, tad iepazīsties, kā mainīsies iecienītāko apvidus auto ikgadējās izmaksas nākamgad.

BMW X5 un X6 – jauda par saprātīgu cenu
BMW apvidus auto piedzīvos būtiskāko ikgadējās nodevas kritumu. Piemēram, jaudīgākajam BMW X5 un X6 dīzelim nodeva samazināsies gandrīz trīskārtīgi - no 342 EUR uz 144 EUR. Turklāt tieši BMW apvidniekiem ir vislabākā jaudas attiecība pret izmešu daudzumu. Tātad izdevīga izvēle ir visi BMW ar dīzeļa dzinējiem un pat salīdzinoši vecāki modeļi no 2010. gada. Izņēmums ir vien daži benzīna dzinēji, kura tilpums pārsniedz 4,4 litrus.

Audi Q5 & Q7 - labs kļūst vēl labāks
Audi apvidnieki vienmēr ir bijusi saprātīga izvēle. Mazākā brāļa Q5 gadījumā viss ir vienkārši – izmaksas krīt visiem dīzeļiem, jaudīgākajām versijām pat no 200 EUR uz 144 EUR. Tomēr Q7 izvēlē jābūt uzmanīgiem, jo pirms 2015. gada ražotajiem modeļiem ir pieejamas daudzas populārā 3 litru dīzeļa versijas ar krasi atšķirīgiem izmešu rādītājiem, un dažas no tām var nozīmēt ikgadējo izmaksu pieaugumu.

Volvo XC60 & XC90 - ekonomiskākā izvēle
Volvo dzinēji nekad nav bijuši pārlieku jaudīgi vai liela tilpuma. Tāpēc tā populārāko dīzeļa apvidnieku ikgadējā nodeva ir bijusi robežās no 120 līdz 184 EUR. Izmešu apjoms šiem auto gan ir bijis augsts un būtiski samazinājās tikai pēc 2013. gada XC60 modelim un pēc 2014. gada XC90 modelim. Tātad šos apvidniekus izdevīgāk iegādāties ne vecākus par trīs gadiem, ja nevēlaties vismaz 264 EUR lielu ikgadējo nodevu.

Dārgais gals – Toyota Land Cruiser un Porsche Cayenne
Pār šiem diviem auto modeļiem nākamgad savelkas augstāku izmaksu mākoņi, jo abi ir stabili 200 g/km CO2 izmešu kluba biedri. Land Cruiser gadījumā ekonomiskie 3 litru dzinēji ļāva saglabāt ikgadējo nodevu 180 EUR apmērā, bet tagad jārēķinās ar 268 EUR. Izvēloties kādu no jaudīgākām versijām ar 4 vai 4,4 litru dzinēja tilpumu, būs jāmaksā vēl papildus 300 EUR nodeva par dzinēja tilpumu virs 3,5 litriem.

Līdzīga situācija ar Porsche Cayenne, kura ikgadējās izmaksas viennozīmīgi pieaugs gan augsto izmešu dēļ, gan dēļ tā, ka populārākie dzinēji sākas no 3,6 litru tilpuma.

Volkswagen Touareg saglabā pozīcijas
Touareg arī turpmāk būs veiksmīga izvēle, jo tā populārajai 3 litru dīzeļdzinēja versijai, atkarībā no dzinēja ražošanas gada, nodeva no 180 un 214 EUR attiecīgi samazināsies uz 168 vai 144 EUR. Pieaugums gaidāms tikai ekstrēmākajai 5 litru dīzeļa versijai un 3,6 litru benzīna dzinējiem.

Izvēlies savu nākamā gada auto savlaicīgi un autosalona BALTIE komanda palīdzēs nomainīt esošo auto pret jaunu spēkratu ātri un bez liekām rūpēm.

Piedāvājam jaunu un mazlietotu auto atrašanu un piegādi no Eiropas, to pārbaudi un garantiju. Turklāt BALTIE piedāvā pieņemt jūsu esošo auto pārdošanai, kā arī visiem pasūtītajiem auto ir pieejams līzings ar pirmo iemaksu tikai 20%.

Aizpildi anketu par interesējošo auto un saņem piedāvājumu 24 stundu laikā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!