Foto: Publicitātes foto
Profesionālais dienests bruņotajos spēkos – saliedētas komandas darbs valsts aizsardzībā, kurā ikviens atradīs savu vietu kādā no trijām profesijām, 35 jomām – kājnieki, jūras un gaisa operācijas, kaujas inženieri, artilērija, sakari un informācijas sistēmas, apgāde un citās jomās - un jau vairāk nekā 175 specialitātēs, kurās apmācība būs bez maksas.

Sirdī esi cīnītājs? Kļūsti karavīrs!

Uzsākot profesionālo dienestu, bruņotie spēki piedāvā iespēju izvēlēties dienestu Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos, Jūras spēkos Liepājā un Rīgā, Gaisa spēkos Lielvārdē, Štāba bataljonā Rīgā un Zemessardzē Valmierā un Stāmerienā.

Kādas ir prasības profesionālā dienesta kandidātam?

Profesionālajā dienestā neatkarīgi no dzimuma pieņem Latvijas pilsoņus no 18 līdz 40 gadiem, kas atbilst veselības stāvokļa, izglītības, fiziskās sagatavotības un valsts valodas zināšanu prasībām, kā arī morālajām un psiholoģiskajām īpašībām.

Kā notiks militāro pamatzināšanu apmācība?

Kandidātam pēc pieņemšanas profesionālajā dienestā jāpabeidz Militārās apmācības kurss. Tas notiek vidēji reizi mēnesī un ilgst 13 nedēļas.

Kursu organizē lekciju un praktisko lauka nodarbību veidā, kas norit klasē, apvidū un lauka apstākļos neatkarīgi no laika apstākļiem, jo karavīram tiek nodrošināta pilna apgāde, tostarp, arī atlīdzība, sākot no 900 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Kurss norit klātienē no pirmdienas līdz piektdienai, nepieciešamības gadījumā - arī brīvdienās, tādējādi karavīriem militāro apmācību nav iespējams savienot ar kādu citu nodarbošanos, piemēram, mācībām vai studijām civilajā izglītības iestādē. Savienot tās ar profesionālo dienestu varēs pēc tam kad, sekmīgi pabeidzot pamatapmācības kursu, karavīrs nonāks vienībā, kurā turpinās dienestu.

Kāds būs laika iedalījums un ikdienas kārtība vienībā, kurā nonākšu pēc Militārās pamatapmācības kursa?

Karavīram pēc iespējas dienā nodrošina astoņu stundu dienestu, bet pirmssvētku dienās par vienu stundu īsāku dienestu, izņemot norīkojumus, ārkārtas (operatīvos) uzdevumus, taktisko, lidošanas un šaušanas mācību, pamatapmācības un citu kursu laiku, kas var būt noteikts ilgāks par astoņām stundām.

Karavīrs no dienesta brīvajā laikā var atstāt vienības izvietojumu bez īpašas atļaujas, piemēram, lai dotos mājās. Karavīrs saņem kompensāciju dzīvojamās telpas īres izdevumu un komunālo maksājumu segšanai 142,29 euro mēnesī.

Kā pieteikties profesionālajam dienestam?

Lai pieteiktos profesionālajam dienestam, ir jāiesniedz pieteikuma anketa, kuru līdz ar plašāku informāciju par iestāšanos un atlasi dienestam atradīsi Rekrutēšanas un atlases centra tīmekļvietnē. Dienestam vienībās pieteikties var jebkurā laikā!

Seko rekrutēšanas aktualitātēm "Kļūsti karavīrs!" "Facebook" lapā, "Instagram" kontā un "YouTube" kanālā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!