Foto: Publicitātes foto
Uzraksts "Made in China" jau sen vairs nav sinonīms apšaubāmai kvalitātei. Drīzāk otrādi – Ķīnas tehnoloģiju giganti ne pirmo gadu met izaicinājumu Eiropas un ASV ražotājiem, piedāvājot kvalitatīvus risinājumus par lētāku cenu.

Viens no tādiem ražotājiem ir uzņēmums "Dahua Technology", kas jau gandrīz 20 gadus piedāvā inovatīvus videonovērošanas risinājumus, lai nodrošinātu drošību tūkstošiem uzņēmumu un privātpersonu visā pasaulē. Pandēmijas laikā uzņēmuma produkti palīdz biznesiem cīnīties ar vīrusa izplatību, pateicoties tādam produktam kā termovizors.

Kāpēc biznesam būtu nepieciešams termovizors?

Termovizorus jeb siltuma kameras videonovērošanas nolūkiem aktīvi izmanto apsardzes kompānijas. Kamera veido attēlu, uzņemot objektu siltuma izstarojumu garajā infrasarkanajā diapazonā – objekta izmērs var būt tik mazs kā viens pikselis. Termovizors ne tikai uztver siltumu un veido siltuma attēlu, bet tas būvē šo attēlu, balstoties uz temperatūras atšķirību starp objektiem, kas atrodas kadrā. Tādēļ termovizors ir spējīgs atšķirt cilvēka ķermeni no karstas kafijas termokrūzē cilvēka rokās.

Pēdējā gada laikā siltuma kameras ir kļuvušas par svarīgu posmu biznesa nepārtrauktības nodrošināšanā, jo ļauj noteikt cilvēka temperatūru un līdz ar to iespējamo veselības apdraudējumu citiem cilvēkiem. Tas ir iespējams, pateicoties termovizora augstajai jutībai, kas spēj piefiksēt starpību ķermeņa temperatūrā līdz 0,3 grādiem. Citiem vārdiem sakot – termovizors var pūlī identificēt cilvēku ar 37,5 grādu ķermeņa temperatūru.

Šādu termokontroles sistēmu var integrēt jau ierīkotā videonovērošanas sistēmā, un arī tad, ja uzņēmums parasti izmanto cita ražotāja iekārtas. Baltijas valstīs aparatūru ar termovizoriem "Dahua" lieto lieli tirdzniecības centri, veikali un aptiekas. Izvēli par labu Ķīnas ražotājam šie uzņēmumi veic, vadoties pēc korelācijas starp demokrātisku cenu un iekārtu augstu kvalitāti.

Ar ko termovizors atšķiras no parastas videonovērošanas kameras?

2020. gada beigās "Dahua Technology" termovizoru testēšanai izvēlējās igauņu zinātnes centrs AHHAA, lai pārliecinātos par iekārtu efektivitāti dažādos lietošanas apstākļos. "Dahua" termovizoru testēšana deva šādus rezultātus:

  1. Termovizors darbojas pilnīgā tumsā

Kad parastā kamera neredz neko, termovizors redz statisku vai kustīgu objektu. Ja tas neatrodas ļoti tālu no kameras, tad var pat noteikt tā pazīmes, piemēram, saprast, tas ir sievietes vai vīrieša siluets.

  1. Termovizors vienlīdz labi darbojas gan dienā, gan naktī jebkuros laika apstākļos

Saulainā un karstā dienā termovizorā cilvēks uz zemes fona gandrīz nav manāms, tomēr to kompensē parastās videokameras esamība kopējā videonovērošanas sistēmā. Ārējās novērošanas gadījumā miglas un lietus apstākļos termovizora efektivitāte samazinās, bet objekti joprojām ir redzami daudz labāk nekā parastā kamerā, turklāt siltuma kameras ir noturīgas pret apkārtējās vides iedarbību.

  1. Termovizors redz lielos attālumos

Naktī, kad siltuma kontrasts starp objektiem ir vislielākais, tad termovizors redz objektus 400 metru attālumā.

  1. No termovizora nevar noslēpties

Vispārējos gadījumos no siltuma kameras paslēpties nevar. Lielos attālumos, ja ir liela vēlēšanās, var padarīt objektu mazāk pamanāmu, bet noslēpt to pavisam ir praktiski neiespējami.

Kādos gadījumos noderēs termovizors "Eureka"?

"Dahua" videonovērošanas sistēmas, kas sastāv no kamerām ar augstu izšķirtspēju, ļauj ne tikai atpazīt cilvēku sejas vai autotransporta numurus, bet arī atšķirt sīkus objektus. Izmantojot kameras, var uzskaitīt apmeklētāju skaitu veikalā, birojā vai citā sabiedriskā vietā, kas kļuvis ļoti aktuāli un svarīgi Covid-19 ierobežojumu apstākļos.

Termovizori no "Eureka" sērijas spēj atpazīt cilvēkus un transportu, atšķir karstus un aukstus objektus, atklāj aizdegšanos ugunsgrēka gadījumā vai pārkaršanu kritiskā infrastruktūrā. Kameras spēj noteikt pat aizdegtu cigareti kontrolējamā teritorijā. Izmantojot videonovērošanas sistēmu, kurā iekļauts termovizors, parasti uzņēmumi aizsargā galvenās sava biznesa sastāvdaļas ‒ piemēram, elektroiekārtas, gāzes sūkņus utt.

"Dahua" termovizori ir efektīvi, lai:

  • noteiktu objektus pilnīgā tumsā;
  • aizsargātu tālas objekta robežas;
  • veiktu kontroli plašās telpās (piemēram, tirdzniecības platībās, akvatorijās, atklātā laukā);
  • darbotos dažādos laikapstākļos;
  • cīnītos pret sabotāžu (kameras nav iespējams apžilbināt ar prožektoru gaismām vai auto lukturiem).

Lai uzzinātu vairāk par "Dahua" iekārtām, apmeklējiet ražotāja mājas lapu https://www.dahuasecurity.com/ceen vai sekojiet profilam soctīklos: https://www.facebook.com/DahuaBaltic.

Lejupielādējiet oficiālo lietotni "DH Partner" veikalā "AppStore".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!