Foto: Publicitātes foto
Lietuvas lielākajā muižā Pakrojā, kas atrodas pavisam netālu no Latvijas robežas, jau novembra beigās iemirdzējās lielākais Ziemassvētku festivāls ne tikai valstī un Baltijā, bet arī Ziemeļeiropā. Ziemassvētku atmosfēra visai ģimenei kopā ar simtiem unikālu izgaismotu zīda skulptūru – Pakrojas muiža aicina Latvijas ģimenes iejusties Ziemassvētku pasakā IV gaismas laternu festivālā "Brīnumzemē".

Šogad festivāls smēlies iedvesmu no Luisa Kerola pasakas "Alise Brīnumzemē" pasaules ar simtiem gaismas skulptūru, ilūzijām, brīnumiem, kuri pārceļ citā ar skaņas un gaismas efektiem radītā realitātē, kura ne reizi vien liks aizdomāties, kas ir realitāte, bet kas – ilūzija.

Festivāls pārsteidz ne tikai ar gaismas efektiem, bet arī ar visā teritorijā skanošu īpašu mūziku, kuru speciāli šim festivālam sacerēja elektroniskās mūzikas komponists un izpildītājs Leon Somov. Svētku noskaņojumu pasākumā rada arī krāsaini tēli, Ziemassvētku tirdziņš, atrakciju parks un muižas dzīves ainas. Kā teica Pakrojas muižas barons: "Tas ir spilgtākais pasākums, kas ļauj šajā grūtajā un izaicinājumu pilnajā, tumšajā ziemas laikā iepriecināt dvēseli, dodoties maģiskā gaismas ceļojumā pa brīnumzemi, gūt iedvesmu jaunajam gadam un jauniem darbiem. Neapšaubāmi, kopā ar mums, lietuviešiem, aicinām to darīt arī mūsu brāļu tautu no Latvijas, kurai šoziem Ziemassvētku laiks nav īpaši priecīgs. Tādēļ mēs vienmēr esam tepat līdzās, tikai pusotras stundas braucienā no Rīgas."

Lielākais ziemas festivāls Pakrojas muižā notiek visās decembra ceturtdienās un katru piektdienu (izņemot 24. decembri), sestdienu un svētdienu līdz pat 16. janvārim.

Pakrojas muiža – lielākais ne tikai Lietuvā saglabājies muižas komplekss, bet arī viens no 18 pievilcīgākajiem kultūras tūrisma objektiem Eiropā, kas ne reizi vien ir atzīts par "Gada tūrisma objektu" Lietuvā, kur atjaunotas XIX gadsimta beigu un XX gadsimta sākuma muižas dzīves tradīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!