Foto: Publicitātes foto
Gada tumšākajos mēnešos, kad sirds kāro pēc gaismas, prieka un brīnuma, Daugavpils mirdz un rotājas svētku gaismās un ir pārsteigumu pilna.

Šogad Daugavpils ir īpaši skaista, un, neapšaubāmi, iekaros vietu cilvēku sirdīs. "Ziedošie Ziemassvētki" - tāds ir svētku noformējuma moto - lika saplaukt tūkstošiem gaismas ziedu Daugavpils parku un skvēru kokos. Īpaša loma Ziemassvētku rotājumos ir lilijas ziedam, kas ir Vissvētākās Jaunavas Marijas simbols un Daugavpils pilsētas simbols.

Pilsētas galvenā egle


Šī gada skaistākā rota ir 20 metrus augstā galvenā egle, kas ir uzstādīta Vienības laukumā, pašā pilsētas sirdī, un priecē ar krāšņiem rotājumiem – grezniem lilijas ziediem. Zaļo skaistuli papildina spožas instalācijas: virs tās mirdz un laistās gaismu virtenes, kas rada zvaigžņotas debess ilūziju. Kopējais egles un gaismiņu instalācijas diametrs ir apmēram 38 metri. Tepat ir uzstādīti arī īpaši Daugavpilij veidotie lielformāta 3D dekori. Pilsētas galvenā egle mirdzēs līdz pat 2022. gada janvāra beigām, lai radītu svētku noskaņojumu un priecētu pilsētas iedzīvotājus un viesus, sagaidot gada spilgtāko notikumu Latvijas mūzikas pasaulē – "Muzikālās bankas 2021" apbalvošanas ceremoniju, kas norisināsies Daugavpilī 29. janvārī.

Daugavpils aicina baudīt ziedošos Ziemassvētkus un pastaigāties pa pilsētas ielām un parkiem.

Andreja Pumpura skvērs


A.Pumpura skvērs, kas atrodas iepretim Daugavpils Universitātes vēsturiskajai ēkai, ir pārtapis par Pasakaino mežu, kur uzziedēja brīnumainā pļava un apmeklētājus sagaida gaismas dzīvnieki.

Saules skolas pagalms

Pie Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola" ir apskatāma neparasto egļu galerija: "tamborētās" eglītes no uzņēmuma "Axon cable" ražošanas atkritumiem veidojuši mācību iestādes Interjera dizaina nodaļas 1. un 2. kursa audzēkņi.

Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā ikviens var nokļūt pasakā "Divpadsmit mēneši": par spīti ziemas spelgonim šeit uzziedējuši maigi pavasara ziedi, ko sargā eņģeļi.

Dubrovina parks

Parkā ir iekārtots "Retro" gaismas dārzs, mirdz svētku lukturīši, bet lielā strūklaka lej gaismas ūdeni un apbur ar gaismas spēlēm. Šeit uzstādīts arī unikāls fotorāmis, kur ikviens var iemūžināt savu skaisto ceļojumu uz pasakaino Daugavpili.

Latvijā lielākais Adventes vainags


Lai aplūkotu Latvijā lielāko Adventes vainagu, būs jāiziet cauri sidraba birzij. Pavisam netālu, Sv.Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcas pagalmā, iekārtota Betlēmes silīte, kas izstāsta Kristus dzimšanas stāstu.

Rīgas ielas Zvaigznes arka

Pilsētas galvenā gājēju iela, tradicionāli dekorēta ar svētku vainagiem ap laternām, pārtapa par Gaismas ielu, kuru rotā virtenes, dažādi dekori un īpaši izgaismota Zvaigznes arka. Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir brīnumu laiks, tāpēc ejot cauri arkai ir jāatceras, ka vislolotākie sapņi var piepildīties. Tuvojoties dzelzceļa stacijai, gaismas eņģeļi visiem dāvās lilijas ziedu – miera, cerības un atdzimšanas simbolu.

Egle pie Daugavpils Ledus halles

Šī egle tradicionāli kļuva par mīlestības egli, kurā iemirdzas dekori - sirdis, un tā ir lieliska vieta randiņiem decembra vakaros. Turpat Centrālajā parkā ir uzstādīti "vārti" uz jauno 2022. gadu.

Daugavpils cietoksnis

Daugavpils cietoksnis, kas ir arhitektūras pērle un pilsētas simbols, gaida apmeklētājus un aicina burvīgi pavadīt laiku, pastaigājoties pa cietokšņa teritoriju un apskatot izrotātās egles, kā arī piedalīties grafiti akcijā "Kopīgās valodas koks"

Daugavpils Marka Rotko centra pagalmā.

Aktīvā atpūta

Iestājoties īstai ziemai slēpotājus gatava uzņemt Daugavpils Stropu aktīvās atpūtas un sporta trase, kas ir lieliski piemērota gan lieliem, gan maziem slēpotājiem. Tā ir pilnībā izgaismota, tādēļ slēpot var gan dienas gaišajās, gan tumšajās stundās. Aktīvā dzīvesveida piekritēji var doties ceļojumā pa 1.1 līdz 2.8 km garo distanci, kā arī slēpot pašā Stropu mežā. Līdzi var ņemt gan savu slēpošanas inventāru, gan arī izmantot distanču slēpju nomu, zvanot pa tālr. 20555591, 29644492.

Pie Daugavpils Ledus halles darbojas āra slidotava, kas apmeklētājiem atvērta piektdienās no plkst. 20.00 - 21.00, sestdienās un svētdienās no plkst. 17.00 – 21.00. Slidotavas apmeklējums ir bezmaksas, pieejama slidu noma – 1,50 eiro. OBLIGĀTA iepriekšēja pieteikšanās ar BOOKLA servisa palīdzību. Plašāka informācija – pa tālr.654 75140.

Ziemas priekus pilsētas iedzīvotāji un viesi var baudīt, vizinoties ar ragaviņām, pūšļiem un citu inventāru Centrālajā parkā un Esplanādē. Mainoties laika apstākļiem, kad tas būs nepieciešams te tiks nodrošināta papildus sniega pūtēji un trašu uzturēšana.

Ielu tirdzniecība

No 20.līdz 23.decembrim Vienības laukumā darbosies Ziemassvētku tirdziņš, kur varēs iegādāties dažādus gardumus un dāvanas.

Tirdziņa darba laiks:

20.decembrī – 12.00 – 20.00, 21.-23.decembrī - 10.00 – 20.00.

Produkcijas sortiments mainīsies katru dienu!

Tirdziņš tiks organizēts "zaļajā" režīmā: tā apmeklējumam vajadzēs uzrādīt derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Daugavpils ir sagatavojusies uzņemt ciemus un pārsteigt ar skaistiem rotājumiem, lai cilvēku sirdīs paliek vien siltas atmiņas un vēlme atgriezties vēl un vēl.

Arī pašvaldības kultūras un tūrisma iestādes parūpējušās par īpašu svētku pasākumu programmu daugavpiliešiem un pilsētas viesiem.

Plašāka informācija par atpūtas iespējām un pasākumiem Daugavpilī: www.daugavpils.lv un www.visitdaugavpils.lv

Gaidām Jūs Daugavpilī!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!