Foto: Publicitātes foto

Līderis ir atgriezies un piesaka sevi visai skaļi, solot “jaunu ēru mobilajā fotogrāfijā” un “čempiona cienīgu izturību”. Vai maz iespējams ar kaut ko pārspēt zīmola cienītājus un tos, kas vēl nav izmēģinājuši “ Huawei” produktus? To arī lūkosim pārbaudīt!

Ikonisks dizains

Pirmais iespaids, paņemot tālruni rokās, bija izbrīns par kameru novietojumu. " Huawei" ikoniskais "Space Ring" aizņem lielu korpusa daļu, un ir skaidrs, ka bez vāciņa neiztikt, lai telefons stabili turētos uz slīpākām virsmām, – kameru izbīdījums ir gana apjomīgs. Telefons ir liels (162,1 mm garš un 75,5 mm plats), bet to ērti var noturēt arī mazākā plaukstā, abās ekrāna malās iestrādātā "atpakaļ" pogas funkcija ļauj telefonu lietot arī ar vienu roku.

Piedāvājumā ir ne tikai sudrabains un melns telefons, bet arī oranžs, turklāt ar vegāniskās ādas paneli. Izmēģināju melno versiju, un jāteic, ka korpuss ir teju kā spogulis un tajā var skaidri redzēt savu atspulgu.

Foto: Publicitātes foto
Priekšējās kameras nav iebūvētas ekrāna stūrī, bet gan augšā, rīkjoslas pašā viducītī. Tas, protams, ir pluss tiem, kas telefonā spēlē spēlītes un bieži skatās video saturu, jo attēls aizpilda pilnīgi visu ekrānu. Tomēr, ja ir vairāki lietotņu paziņojumi, tos augšā neredz – rūmes pietiek tikai divām ikonām. Pārējo vietu rīkjoslā aizņem akumulatora rādītājs, "Wi-Fi" un "Bluetooth" apzīmējumi, pulkstenis un tīkla pārklājuma rādītājs. Ekrāns ir nedaudz izliekts, kas apgrūtina dažu lietotņu izmantošanu, piemēram, dažkārt piespiest audio ieraksta pogu "WhatsApp" lietotnē izdodas vien ar piekto reizi.

Baterija

Arī šim tālrunim ir "Supercharge" funkcija, kas telefonu ļauj pilnībā uzlādēt 38 minūšu laikā. Tajā iebūvēta 4700 mAh liela baterija, tādēļ nolēmu pārbaudīt, cik tad ātri tā izlādēsies, un ieplānoju 30 kilometru pārgājienu. Rītu sāku septiņos ar 100% uzlādētu telefonu, tad devos uz automašīnu un atvēru "Waze" lietotni. Ceļā pavadīju vairāk nekā stundu, un galamērķī baterija rādīja 92%. Pārgājienā pavadīju sešas stundas, visu laiku aktīvi izmantojot telefonu – sekojot līdzi maršrutam un izmantojot GPS izsekošanas datus, fotografējot rudenīgo mežu, sūtot draugiem audio ziņas un bildes (jo, biezākos brikšņos vienai esot, uznāca bailes), kā arī klausoties mūziku. Atgriežoties pie auto ap četriem pēcpusdienā, telefona uzlādes līmenis bija 19%. Jau atkal ieslēdzu "Waze", un, atgriežoties Rīgā, bija atlikuši vien 5%. Parasti pārgājienos jau pusceļā nākas izmantot līdzi paņemto "powerbank", kas somā ir papildu svars. Tāpēc izturīgā " Huawei" baterija priecē, jo gan jau tā nepieviltu arī tālākos izbraucienos ar velosipēdu, pārgājienos vai ceļojumos, kad svarīgi darbināt karti un fotokameru. Rādās, ka arī ziemā problēmu nebūs, tiek solīts, ka pat –20 grādos telefons darbosies un neizlādēsies.

Kamera

"Mate 50 pro" izceļas ar 50 megapikseļu un 10 līmeņu regulējamu diafragmas atvēruma kameru, kas ir līdzvērtīga profesionālajām kamerām. Ražotājs skaidro, ka tādējādi gaisma vieglāk sasniedz diafragmas atvērumu, iegūstot augstākas kvalitātes attēlus. Jā, uzņemtās fotogrāfijas ir skaidras un košas, pašbilžu un portretu uzņemšanas cienītāji novērtēs, ka var pielāgot fona izpludināšanas līmeni, bet vēlos izcelt "Super Macro" funkciju. Šis režīms tiek aktivizēts automātiski, pietuvinot kameru 3–5 centimetru attālumā no objekta. Turklāt tas strādā, arī ierakstot video!

Kamera var kalpot binokļa vietā – ar "100x zoom" var saskatīt tiešām tālu. Izmēģināju to, pamanot tālumā stirnu, vienīgi noderētu statīvs, jo nav iespējams stabilizēt roku kustības. Bet pat ar nedaudz trīcošām rokām attēls nav graudains, var izšķir arī sīkākas detaļas.

"Super Night Mode" patiesi paveic brīnumus arī vakara stundās. Pēc koncerta pulksten 21.00 fotografējot Rēzeknes "Goru", skaidru attēlu gan neizdevās uzņemt ar pirmo klikšķi. Izvēloties platleņķa skatu, bildes bija pārāk miglainas, priekšplāns gaišs un ēka izplūdusi, bet pēc dažiem mēģinājumiem amats bija rokā un attēls izdevās izcils, krāsas asas un izteiksmīgas.

Foto: Privātais arhīvs

Nodoties fotografēšanai var mierīgu sirdi, nebaidoties par krātuves apjomu, jo "SuperStorage" optimizē tālruņa darbību – dublicētie faili automātiski tiek dzēsti, bet reti izmantotās lietotnes – kompresētas. Ražotājs norāda, ka "SuperStorage" tādējādi ļauj ietaupīt pat līdz 20 GB, ko var aizpildīt ar uzņemtajiem foto un video failiem.

Foršās "fīčas"

Ir vēl dažas telefona iezīmes, kas noderēs aktīva dzīvesveida piekritējiem (vai arī tiem, kam telefoni, tāpat kā trauki, plīst uz laimi). Oranžā tālruņa (ne melnā un sudrabainā!) ekrāns veidots no īpaši izturīgas stikla keramikas, kas palielina ekrāna izturību desmitkārtīgi. Turklāt tas spēs izturēt peldes pat sešu metru dziļumā. Kombinācijā ar jaudīgo kameru var pievērsties zemūdens pasaules fotografēšanai kaut tūlīt!

Manuprāt, viena no foršākajām telefona "fīčām" ir modinātājs. Goda vārds, divas nedēļas, testējot telefonu, katru rītu modos bez pukošanās, jo modinātāja signāla sākumā maigi čiepst putniņi, tad pievienojas citas dabas skaņas un ekrānā rādās skaista egļu meža bilde.

Rezumē

"Huawei" turpina priecēt ar pamanāmu, bet gaumīgu dizainu, domājot par lietotājam svarīgiem aspektiem – kameru, kas līdzvērtīga profesionālajām kamerām, ātru telefona uzlādi un jaudīgu akumulatoru, kas nepievils ne ikdienā, ne ceļojumos. Tas ir ideāls sabiedrotais arī aktīva dzīvesveida piekritējiem un digitālā satura radītājiem. Ražotāji nav melojuši – telefons tiešām ir čempiona vārda cienīgs.

Iegādājoties telefonu līdz 13. novembrim, dāvanā katrs pircējs saņems bezvadu austiņas "Huawei Freebuds 2 pro". Sudrabainā un melnā viedtālruņa cena ir 1299 eiro, un 2022. gada nogalē pārdošanā būs arī "Mate 50 Pro" oranžais tālrunis, kas apvilkts ar vegānisko ādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!