Foto: Facebook.com/LaRochePosayLatvija
Rūpes par problemātisku, jutīgu vai iekaisīgu ādu nav viegls uzdevums un tas prasa kompleksu pieeju. Āda ir mūsu lielākais orgāns, kas katru dienu tiek pakļauts tādiem kaitīgajiem ārējās vides faktoriem kā UV stari, piesārņojums un dažādas ķimikālijas. Turklāt ādas veselību un stāvokli ietekmē arī mūsu uzturs, ikdienas paradumi, emocionālais stāvoklis un miega kvalitāte.

Tāpēc problemātiskas ādas gadījumā palīdzību vēlams meklēt pie profesionāla dermatologa, kas spēs ieteikt gan nepieciešamās diētas un dzīvesveida korekcijas, gan piemērotākos ādas kopšanas līdzekļus.

Viens no pasaulē vadošajiem dermokosmētikas zīmoliem, ko iesaka vairāk kā 90 000 dermatologu visā pasaulē, ir Francijā radītais zīmols "La Roche-Posey". Šī zīmola kosmētika guvusi plašu popularitāti arī Latvijā un dermatologi to iesaka gan pieaugušo, gan bērnu jutīgās ādas kopšanai.

Kāds ir kosmētikas zīmola "La Roche-Posey" stāsts, kāpēc šī zīmola produktus iesaka dermatologi un kādus līdzekļus izvēlēties jutīgas, iekaisīgas, niezošas ādas gadījumā – par to visu raksta turpinājumā!

"La Roche-Posey" ciematiņš Francijā un termālais ūdens

"La Roche-Posey" zīmols šobrīd bāzējas Ņujorkā, taču tā saknes meklējamas Francijā. Uzņēmums dibināts 1975. gadā "La Roche-Posey" pilsētā Francijas vidienē, no kuras aizgūts arī zīmola nosaukums un zīmola produkti šeit tiek ražoti vēl aizvien.

Zīmola pamatā ir unikālais 1700 gadu senais termālo avotu ūdens, kas gadu gaitā tiek rūpīgi sargāts no jebkāda veida piesārņojuma. Termālo avotu ūdens ir visu "La Roche-Posey" produktu sastāvā un tā dziednieciskās īpašības tiek slavētas jau no seniem laikiem. Termālā ūdens sastāvā ir virkne vērtīgo minerālvielu un antioksidantu, kā arī augsts selēna sastāvs, kura vērtīgās īpašības pierādījuši neskaitāmi "La Roche-Posey" dermatoloģiskajās klīnikās veiktie pētījumi.

Ir pierādīts, ka "La Roche-Posey" termālo avotu ūdeņiem piemīt tādas ādu pasargājošas un dziedējošas īpašības kā:

  • dabiska pretiekaisuma iedarbība;
  • pasargā ādu no brīvajiem radikāļiem;
  • novērš ādas kairinājumu un mazina niezi;
  • mazina pietūkumu un nomierina ādu.

Termālo ūdeņu dziednieciskās īpašības jau kopš 1905. gada tiek izmantotas arī "La Roche-Posey" termālajā ūdensdziedniecības centrā. 1913. gadā, pateicoties Francijas Medicīnas akadēmijai, "La Roche-Posey" pilsētiņa ieguvusi SPA pilsētas statusu un "La Roche-Posey" termālās dziedniecības centrs šobrīd ir vadošais termālās dermatoloģijas centrs visā Eiropā.

Pateicoties termālo ūdeņu dziednieciskajām īpašībām, centrā ik gadu ierodas vairāk nekā 8000 pacientu, no kuriem aptuveni trešdaļa ir tieši bērni. Šeit tiek ārstētas tādas grūti ārstējamas ādas problēmas kā ekzēma, psoriāze, atopiskais dermatīts, akne smagā stadijā, apdegumi un rētas, rozācija un pat vēža izraisītas ādas problēmas.

Foto: Facebook.com/LaRochePosayLatvija

Zīmola produktu ārstnieciskās īpašības

"La Roche-Posey" zīmols jau kopš tā dibināšanas savu produkciju ir veidojis ciešā sadarbībā ar dermatologiem. Zīmols ir veicis vairāk kā 600 zinātniskos pētījumus dažāda vecuma, rasu un ādas problēmu pacientiem. Zīmols pēta tādas ādas pataloģijas kā ekzēmu, alerģiskas ādas izpausmes, ādas atopiju, psoriāzi, akni, pēcvēža ādas stāvokļus.

Pateicoties plašajiem zinātniskajiem pētījumiem, dermatologu un ekspertu iesaistei un nemainīgi augstajiem produktu kvalitātes standartiem, "La Roche-Posey" rada novatoriskus problemātiskas, trauslas, alerģijas un jutīgas ādas kopšanas produktus, kas ir hipoalerģiski un satur tikai augsti aktīvas, inovatīvas sastāvdaļas ar precīzām, dermatologu un ekspertu apstiprinātām aktīvo vielu devām.

Iecienītākie zīmola produkti ir līnijas jutīgas, niezošas, atopiskas un alerģiskas ādas kopšanai, izteikti sausas ādas kopšanai, taukainai un uz akni tendētai ādai, līdzekļi ādas aizsardzībai pret UV stariem, produkti mazuļu ādas kopšanai, kā arī ikdienas ādas kopšanas produkti.

Parūpējies ne tikai par sejas, bet arī ķermeņa ādas kopšanu

Tuvojoties ziemas sezonai, īpaši svarīgi sekot līdzi tam, lai mūsu āda tiktu pilnvērtīgi mitrināta un aizsargāta gan no iekštelpu sausā gaisa, gan nelabvēlīgu laikapstākļu ietekmes. Svarīgi ādu ne tikai maigi attīrīt, bet arī pabarot un mitrināt, izvēloties kopjošus, ādu aizsargājošus, mitrinošus līdzekļus, kas palīdz saglabāt dabisko ādas PH līmeni un mazina sausas, iekaisīgas vai kairinātas ādas izraisītu niezi un plaisāšanu.

  • Atopiskas, alerģiskas ādas kopšanai gan pieaugušajiem un bērniem, kā arī zīdaiņiem īpaši piemērots ir "La Roche Posay Lipikar Baume AP+ M" lipīdus atjaunojošs balzams. Balzāms nomierina ādu, mazina niezi un aizkavē iekaisīgas, atopiskas, alerģiskas ādas simptomu atkārtošanos. Līdzeklī esošās sastāvdaļas atjauno un stabilizē ādas mikrobiomu, kā arī atjauno un aizsargā ādas barjeru.

Ķermeņa ādas attīrīšanai vēlams izvēlēties dušas želejas, kas nesausina un lieki nekairina ādu un kuru sastāvā ir mitrinošas un ādu aizsargājošas sastāvdaļas.

  • "La Roche Posay Lipikar Gel Lavant" dušas želeja ir piemērota lietošanai visai ģimenei, un tās sastāvā ir aktīvās vielas, kas mitrina, nomierina un maigi attīra ķermeņa ādu.
  • Atopiskas ādas košanai piemērota "La Roche Posay Lipikar AP+" attīroša eļļa, kas ilgstoši baro un mazina ādas sausumu, samazina ādas kairinājumu un niezi. Savukārt patentētais "Aqua Posae Filiformis" palīdz aizkavēt ādas sausumu noteicošo faktoru ietekmi.

Aukstajos gada mēnešos bieža izplatīta problēma ir sprēgājošas, iekaisīgas, sausas lūpas, tāpēc lūpu kopšanai jāizvēlas aizsargājošs lūpu balzāms.

  • "La Roche Posay Cicaplast" atjaunojošs balzams lūpām piemērots bērniem un pieaugušajiem, un atjauno dabisko lūpu aizsargbarjeru un rūpējas par sasprēgājušu, saplaisājušu un kairinātu ādu.

Taukainas un uz akni tendētas ādas kopšanai īpaši svarīgi vismaz reizi nedēļā izmantot maigi attīrošu sejas skrubi, savukārt ikdienas ādas kopšanai jāizvēlas kosmētikas noņēmējs, kas ne tikai efektīvi noņem netīrumus un dekoratīvās kosmētikas atlikumus, bet arī lieki nekairina un nesausina sejas ādu.

  • Taukainas sejas ādas attīrīšanai īpaši iecienīts ir "La Roche Posay Effaclar eau Micellaire" micelārais ūdens, kas dziļi attīra ādu un absorbē lieko sebumu, nomierina ādu, uzlabo ādas reģenerāciju un palīdz uzlabot ādas dabīgo PH līmeni.

Pēc attīrošo līdzekļu lietošanas, ādu nepieciešams tonizēt un uzklāt mitrinošu sejas krēmu, savukārt ļoti sausas ādas pabarošanai var izvēlēties arī maigas iedarbības sejas eļļas, kas ātri uzsūcas un nekairina ādu.

  • "La Roche Posay Effaclar Duo+" sejas krēms taukainai ādai ir īpaši piemērots problemātiskai sejas ādai ar noslieci uz akni. Pateicoties krēma aktīvajām sastāvdaļām, tas palīdz saglabāt taukainas, problemātiskas ādas mikrobioma līdzsvaru un mazina atkārtotu aknes veidošanos. Tāpat "Effaclar Duo+" krēms palīdz novērst iekaisuma un aknes radītās ādas nepilnības un pigmentācijas veidošanos.

Foto: Facebook.com/LaRochePosayLatvija

"La Roche-Posey" dermokosmētika InternetAptieka.lv!

Ienāc "InternetAptieka.lv" un iegādājies "La Roche-Posey" dermokosmētiku pieaugušo, kā arī bērnu un zīdaiņu ādas kopšanai par izdevīgām cenām! Ja neesi drošs par savas ādas vajadzībām piemērotāko kopšanas līdzekļu izvēli, sazinies ar "InternetAptieka.lv" atsaucīgajiem farmaceitiem mājas lapas platformā, "Whatsapp" vietnē vai telefoniski vai apmeklē mūsu aptiekas Rīgā, Dzelzavas ielā 120M un Pulkveža Brieža ielā 8, kā arī Mārupē, Dzirnieku ielā 26!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!