Foto: Publicitātes foto
18. decembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 Rīgas enerģētikas aģentūra aicina uz Klimata festivāla tiešsaistes konferenci "Rīga – energoefektīva". Straumēšana notiks portālā "Delfi" un "Rīga attīstās" "Facebook" kontā.

Rīgā ir apmēram 12 000 daudzdzīvokļu ēku, no kurām vismaz 6000 ēku ir jāatjauno. Rīgai un citām Latvijas pilsētām jāsper vēl straujāki soļi izvirzītā mērķa sasniegšanai – ēku atjaunošanai. Lai pārvarētu esošos šķēršļus un veicinātu ātrāku ēku atjaunošanu, "Klimata festivāls" veltīts ēku energoefektivitātes jomai. Šajā konferencē iegūtās atziņas būs nodotas politikas veidotājiem turpmākai rīcībai. Konferences moderators – Gundars Rēders.

Pasākumu atklās Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Viesturs Zeps. Neils Balgalis, SIA "Grupa 93" vadītājs, spriedīs par "Rīgas valstspilsētas pašvaldības Mājokļu politikas pamatnostādnēm 2024.–2030. gadam". Kristaps Kašs, SIA "Ekodoma" energoauditors, rosinās spriest par tēmu – kā mazināt enerģētisko nabadzību. Mārtiņš Paurs, SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes loceklis, informēs par progresu ēku atjaunošanā un par apsaimniekošanas kvalitātes uzlabošanu, kas ir pieejamā mājokļa vērtības būtiska sastāvdaļa. "Rīgas enerģētikas aģentūras" direktors Jānis Ikaunieks ziņos par pašvaldības konsultāciju pieejamību un finanšu instrumentiem māju atjaunošanai. Par ēku atjaunošanas pozitīvo pieredzi Olaines novadā stāstīs Olaines novada pašvaldības deputāts Kristaps Kauliņš. Konferences noslēgumā būs dalībnieku diskusija par to, kā pietrūkst, lai ēkas atjaunotu ātrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!