Foto: Publicitātes foto
Vēlme eksperimentēt un gūt jaunas sajūtas, iepriecināt savu partneri un ātrāk sasniegt baudas virsotnes – iemesli, kāpēc cilvēki iegādājas seksa rotaļlietas, ir ļoti dažādi. Sabiedrības interese par intīmprecēm arvien pieaug, un piedāvājums, no kura izvēlēties sev vislabāk piemēroto rotaļlietu, ir nudien plašs. Kas latviešiem vislabāk iet pie sirds?

"Cilvēkus uz intīmpreču veikaliem doties mudina interese – vēlme pētīt un jaunu sajūtu meklēšana. Tie, kam jau ir kāda seksa rotaļlieta, bieži atgriežas, lai iegādātos vēl kaut ko. Daļēji cilvēkus mudina arī dabiska vēlme nedaudz paslinkot un laika trūkums. Nevienam nav noslēpums, ka mums ir ļoti steidzīga dzīve. Ar intīmajām rotaļlietām orgasmu iespējams sasniegt ātrāk," stāsta "SexyStyle" veikalu vadītāja, sertificēta dūla un psiholoģijas studente Eva Gulbe.

Evas pieredze, pēdējos četrus gadus strādājot "SexyStyle", liecina, ka arvien retāk nāk tādi cilvēki, kas ļoti kautrējas un jūtas neveikli. Vairums klientu spēj brīvi runāt par seksa rotaļlietām un izrāda lielu interesi. Arī pieprasījumā vērojams pieaugums.

Cilvēki, kuriem jau ir kāda seksa rotaļlieta, nāk uz veikalu un prasa, kas jauns parādījies. Klientu skaits turpina augt. Arī Covid-19 pandēmijas laikā novērojām pieaugumu, jo, atrodoties mājās, cilvēkiem bija vairāk laika eksperimentiem ar savu partneri. Manuprāt, sabiedrība par seksualitāti, seksu un seksa rotaļlietām kopumā runā vairāk, un tas tiešām ir jūtams. Cilvēki arvien vairāk iegādājas arī mūsu piedāvātās informatīvās meistarklases.
Eva Gulbe, "SexyStyle" veikalu vadītāja

Lai gan seksa rotaļlietas ieviešana guļamistabā var ienest patīkamas vēsmas un jaunas, nepieredzētas sajūtas, ir jāņem vērā – intīmpreces ir palīginstrumenti, kas palīdzēs uzturēt dzirksti, taču tās nespēs izglābt seksuālo dzīvi, ja partneru attiecībās radušās kādas problēmas. Seksa rotaļlieta nav burvju nūjiņa, kas attiecībās atgriezīs saskaņu. Tāpat arī jāatceras, ka ar rotaļlietu vajadzēs pašam darboties – tā nespēj viena pati paveikt visu darbu.

"Pat ja rotaļlieta vibrē, tāpat ir jādarbojas ar savām rokām un jābūt īstajā noskaņojumā. Rotaļlieta ir jākustina, izvēloties, kuru ķermeņa daļu un cik intensīvi nepieciešams stimulēt. Tikai no mantiņas pielikšanas vai ievietošanas kādā zonā nebūs uguņošanas un orgasmu. Tieši tāpēc mēs veicam izglītojošo darbu un mācām, kā labāk ar intīmpreci rīkoties, lai iegūtu vislabāko efektu," piebilst "SexyStyle" pārstāve.

Kādas ir visvairāk pieprasītās pieaugušo rotaļlietas?

Foto: Publicitātes foto

1. Vibrators

Kā stāsta veikala pārstāve, "SexyStyle" visvairāk pārdotā prece ir dažādi vibratori. Eva ir novērojusi, ka vibrators ir rotaļlieta, kuru cilvēki zina un atpazīst, taču ne visi nojauš, cik vibratori ir dažādi – tas ir preču klāsts ar ļoti dažādām funkcijām. Pamatā no citām intīmprecēm tie atšķiras ar to, ka vibrē. Vibratori darbojas ar baterijām vai akumulatoru, ko var uzlādēt ar USB vadu. Izvēloties vibratoru, vispirms jāsaprot, kādu zonu ir vēlēšanās stimulēt. Kādi vibratori ir pieejami?

2. Lubrikants

Arī lubrikants ir ļoti populāra intīmprece. Šī ir viena no lietām, ar ko parasti iesaka sākt tiem pāriem, kuriem vēl nav pieredzes ar seksa rotaļlietām. Lubrikantiem ir plašs spektrs. Lai izvēlētos atbilstošāko, ir jāprecizē, kādai aktivitātei tas tiks izmantots, piemēram, vai tiks lietotas seksa rotaļlietas. Ja tās tiks izmantotas, jāņem vērā rotaļlietu materiāls, lai piemeklētu atbilstošas bāzes lubrikantu, kas nebojātu šo materiālu. Arī lubrikantu sastāvdaļu spektrs ir plašs. Piemēram, lubrikanti, kuriem pievienota hialuronskābe, palīdzēs šūnām saglabāt mitrumu un veicinās ādas elastību, bet tie, kuriem pievienota hohobas eļļa, mīkstinās un nomierinās ādu.

  • Ūdens bāzes lubrikanti. Šos lubrikantus var lietot kombinācijā gan ar dažādām seksa rotaļlietām, gan prezervatīvu. Konsistence līdzinās dabīgas izcelsmes lubrikantam.

  • Silikona bāzes lubrikanti. Šos lubrikantus nevar lietot kopā ar daudzām rotaļlietām, bet var lietot arī ar prezervatīvu. Pēc konsistences un sajūtām tas atgādina eļļu (taču nav eļļa), tāpēc lieti noderēs, mīlējoties ūdenī.

3. Gaisa plūsmas stimulators klitoram
Foto: Publicitātes foto

Gaisa plūsmas stimulatori ar dažādas intensitātes gaisa plūsmu sniedz maigu stimulāciju sievietes klitoram, kas, kā zināms, ir ļoti jutīga zona. Tas sniedz orālajam seksam līdzīgas sajūtas, izmantojot pulsējošā gaisa un vakuuma tehnoloģiju, un stimulators klitorālo orgasmu ļauj sasniegt ļoti ātri. Šis ir salīdzinoši jauns produkts intīmpreču tirgū.

4. Dildo

Dildo mēdz jaukt ar vibratoru, taču dildo ir nevibrējošs priekšmets bez baterijām vai akumulatora. Dildo ir falla imitators jeb mākslīgais loceklis, un tā ir viena no vissenākajām rotaļlietām, ko cilvēki ir izmantojuši jau aizvēstures laikos. Dildo var būt reālistiski – maksimāli atgādina dzimumlocekli vizuāli un pēc taustes, un var būt arī minimālistiski, iegareni falliskas formas vai mākslinieciska dizaina veidojumi, kas paredzēti penetratīvai izmantošanai. Tie tiek izgatavoti no ļoti dažādiem materiāliem, piemēram, silikona, stikla, vinila, metāla un citiem.

5. Meistarklases
Foto: Publicitātes foto
Zināt ir seksīgi, tāpēc "SexyStyle" organizē arī dažādas pāru un individuālās konsultācijas, meistarklases un nodarbības. Kā stāsta veikala pārstāve, tās ir izglītojošas nodarbības par dažādām tēmām. Piemēram, ir nodarbība par baudas anatomiju. Tāpat ir erotiskās sasiešanas tehnikas meistarklase, kā arī nodarbība par to, kā komunicēt ar partneri par savām vēlmēm un robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!