Foto: freepik.com/Freepik
Gan ikdienā, gan mūsdienu dinamiskajā darba vidē portatīvie datori un mobilie telefoni kļuvuši par neaizstājamiem rīkiem gan darba pienākumu veikšanai un saziņai, gan mācībām un atpūtai. Līdz ar tehnoloģiju straujo attīstību, vienlaikus varam izmantot vairākas viedierīces vienlaikus, sinhronizējot ierīču saturu, lietotnes un programmas. Tas nodrošina iespēju ne tikai uzlabot darba produktivitāti, bet arī pielāgot sev vēlamo darba vidi un risināt darba uzdevumus no teju jebkuras vietas pasaulē.

Kāpēc klēpjdatora un mobilā telefona netraucēta savienojamība un sinhronizēšana ir tik svarīga mūsdienu darba vidē – par to šajā rakstā!

Savienotu ierīču priekšrocības

Pēdējās desmitgades laikā, no ierīces saziņai un fotogrāfiju uzņemšanai, mobilie telefoni kļuvuši par daudzfunkcionālu viedierīci, kas nodrošina arī lielāko daļu stacionāro vai portatīvo datoru piedāvātās funkcijas. Tomēr tiem, kuriem darba pienākumi ir saistīti ar liela apjoma informācijas apstrādi un sarežģītu programmu izmantošanu, primārās ierīces darba pienākumu veikšanai ir jaudīgi un kvalitatīvi portatīvie datori.

Taču ideālā gadījumā – darba uzdevumu veikšanai izmantot abas ierīces. Parūpējoties par mobilā telefona un klēpjdatora drošu un netraucētu savienojamību, paveras virkne priekšrocības.

1. Darba procesa vienkāršošana un optimizācija

Viena no būtiskākajām ierīču savienošanas priekšrocībām – darba nepieciešamo uzdevumu veikšana kļūst ne tikai ātrāka, bet arī vienkāršāka. Failu sinhronizācija abās ierīcēs ietaupa laiku manuālai failu pārsūtīšanai, turklāt tādejādi visi svarīgie un darbam nepieciešamie faili un dokumenti ir pieejami jebkurā vietā un laikā.

Dodoties uz biznesa tikšanos, sapulci vai risinot citus darba pienākumus ārpus darba vietas, veikt piezīmes, dokumentu rediģēšanu vai citas informācijas apstrādes funkcijas iespējams veikt ne tikai portatīvajā datorā, bet arī savā mobilajā telefonā. Iestatot datu un ierīču kontu sinhronizāciju, dokumentos veiktās izmaiņas tiks sinhronizētas arī portatīvajā datorā, tādejādi ietaupot laiku atkārtotai izmaiņu veikšanai. Tāpat sinhronizējot saziņas lietotnes, tiek uzlabota arī spēja operatīvāk atbildēt un reaģēt saspringtā darba procesā, komunikācijā ar kolēģiem, sadarbības partneriem vai klientiem.

2. Augstāka produktivitāte

Ērtāks, ātrāks darba process nozīmē arī augstāku darba produktivitāti. Vairs nav nepieciešams pārslēgties starp vairākām ierīcēm, meklējot informāciju vai manuāli veicot nepieciešamās darbības. Turklāt situācijās, kad kāda no ierīcēm nav pieejama vai nedarbojas, visi darbam nepieciešamie faili, dokumenti un kontakti pieejami otrā ierīcē.

3. Mobilitāte

"Mobilitāte" ir viens no šī brīža aktuālākajiem terminiem darba vidē. Laikā, kad arvien vairāk uzņēmumu pāriet uz pilnīgu vai daļēju darbu attālinātā režīmā, kā arī noteiktos periodos arī mācību procesi gan skolās, gan augstskolās tiek organizēti attālināti, īpaši svarīgi, lai visi darbam un mācībām nepieciešamie resursi būtu ātri un ērti pieejami ne tikai portatīvajā datorā, bet arī mobilajā telefonā.

Iespēja individuāli organizēt savu darba režīmu un darba vidi pielāgot savām ikdienās gaitām, var veicināt ne tikai darba produktivitāti, bet arī palīdzēt rast tik svarīgo darba un ikdienas dzīves līdzsvaru.

4. Komandas darba uzlabošana

Failu koplietošanas un ātras saziņu iespējas būtiski uzlabo arī darba pienākumu izpildi un projektu izstrādi komandā. Turklāt kopīgu darba pienākumu veikšanai vairs nav vajadzība atrasties vienā telpā ar citiem kolēģiem. Tehnoloģiju sniegtās iespējas ļauj sadarboties un ērti sazināties ar jebkuru sadarbības partneri vai kolēģi, no jebkuras vietas pasaulē.

Foto: freepik.com/Freepik

Svarīgākie sinhronizācijas un savienojamības rīki

Mākoņkrātuves un failu koplietošanas rīki

Mākoņkrātuves ir datu glabāšanas modelis, kas sniedz iespēju visus savus datus uzglabāt konkrētā pakalpojuma sniedzēja serverī. Gan mobilie telefoni, gan portatīvie datori, lielākoties, tiek izmantoti arī fotoattēlu, video failu un dokumentu glabāšanai. Taču, lai saviem failiem piekļūtu no jebkuras ierīces, jebkurā vietā un laikā, failus nepieciešams uzglabāt kādā no mākoņkrātuvēm. Populārākās no tām – "iCloud", "Apple" ierīču lietotājiem, "Google Drive", "OneDrive", "Dropbox".

Datu dublēšana un sinhronizācija

Lai failos veiktās izmaiņas tiktu automātiski atjauninātas gan mobilajā telefonā, gan portatīvajā datorā, nepieciešams iestatīt datu sinhronizācijas funkciju. Savukārt, datu dublēšanas funkcija nodrošina failu aizsardzību nozaudētas, sabojātas ierīces vai nepareizi veiktu darbību gadījumā.

Foto: freepik.com/Freepik

Attālinātā darbvirsmas funkcija

Uzstādot attālinātās darbvirsmas programmatūru, iespējams piekļūt portatīvā datora darbvirsmas programmām un failiem no citām ierīcēm situācijās, kad portatīvais dators nav pieejams. Tā ir iespēja veikt izmaiņas vai apskatīt nepieciešamos failus arī darba kolēģa vai sadarbības partnera ierīcē, tādejādi optimizējot darba procesu.

NFC funkcija

Šobrīd NFC funkcija pieejama ne tikai mobilajos telefonos, bet arī jaunākajos klēpjdatoru modeļos. Lai gan visbiežāk šī funkcija tiek pielietota bezkontakta norēķinu veikšanai, tomēr, ja ar šo funkcija ir aprīkots gan viedtālrunis, gan portatīvais dators, to iespējams izmantot arī ērtai, bezvadu failu un kontaktu koplietošanai.

Uzdevumu nodošana jeb "Handoff" funkcija "Apple" ierīcēs

"Handoff" funkcija ir ļoti ērta un parocīga funkcija "Apple" ierīču lietotājiem, kas ļauj uzsākt uzdevumu veikšanu savā viedtelefonā, bet pabeigt – klēpjdatorā. Piemēram, uzsākot rediģēt dokumentu vai rakstīt e-pastu, to iespējams pabeigt otrā ierīcē. Lai izmantotu šo funkciju, abās ierīcēs nepieciešams aktīvs "Wi-Fi", "Bluetooth" un "Handoff" režīms, kā arī viens un tas pats "Apple ID" konts.

Foto: freepik.com/Freepik

Portatīvie datori un viedierīces gan darbam, gan atpūtai "1a.lv"!

Portatīvie datori, mobilie telefoni, planšetdatori, bezvadu austiņas un citas viedierīces, kas ne tikai uzlabos darba produktivitāti, bet arī ikdienas dzīves kvalitāti par vienmēr izdevīgām cenā "1a.lv"! Ar "1a.lv" iepērcies izdevīgāk, jo kļūstot par "SMART NET" kluba biedru, izvēlētās preces varēsi iegādāties pat ar vairāk nekā 45 % atlaidi!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!