Foto: Privātais arhīvs
Kad sagribas ko saldu, atliek pasniegties plauktā pēc ierastajām un šķietami vienmuļajām auzu pārslām, kas pēkšņi – apceptas un kombinācijā ar putukrējumu – iegūst garduma nosaukumu. Šo kārumu skolēni var pagatavot brīvlaikā paši, tas ir pavisam vienkārši. Recepti iesaka gardēde Džesika Devjatņikova.

::recepte::

Uz pannas apcep auzu pārslas ar sviestu un pieber 50 gramus cukura.

Ik pa laikam apmaisot, grauzdē, līdz pārslas kļūst zeltaini brūnas. Pēc tam atdzesē tās.

Saputo saldo krējumu ar atlikušo cukuru.

Sajauc auzu pārslas ar putukrējumu.

Dekorē ar mellenēm.

15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gauzu pārslas50 gsviests250 mlsaldais krējums100 gcukurs saujamellenes

Sagatavošana

1

Uz pannas apcep auzu pārslas ar sviestu un pieber 50 gramus cukura.

2

Ik pa laikam apmaisot, grauzdē, līdz pārslas kļūst zeltaini brūnas. Pēc tam atdzesē tās.

3

Saputo saldo krējumu ar atlikušo cukuru.

4

Sajauc auzu pārslas ar putukrējumu.

5

Dekorē ar mellenēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!