Foto: Publicitātes foto
Baltijā vadošais farmācijas uzņēmums Grindeks attīsta jaunus produktus un šajā posmā pastiprina savu pozīciju ne tikai Eiropas, bet arī pasaules tirgos. Ar mērķtiecību un novatorisku pieeju Grindeks turpina palielināt koncerna konkurētspēju, piedāvājot jaunus risinājumus un sasniedzot ambiciozus mērķus, kas pārtop reālos sasniegumos.

Pārliecinoša attīstība visā pasaulē – meitas uzņēmumi 29 valstīs

"Grindeks" ir sekmīgi atvēris meitas uzņēmumus 29 valstīs Eiropā, Ziemeļamerikā un Okeānijā, uzņēmumos nodarbinātie darbinieki jau ir uzsākuši realizēt ilgtermiņa attīstības plānus. "Grindeks" plāno mērķtiecīgi turpināt šo izaugsmes ceļu, atverot meitas uzņēmumus arī citur pasaulē. Pašreiz uzņēmums aktīvi strādā arī pie inovācijām un nodrošina, ka tā piedāvātie farmācijas risinājumi kļūst arvien pieejamāki cilvēkiem visā pasaulē

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis: "Grindeks" piemērs rāda, ka Latvijas uzņēmumi ir konkurētspējīgi globālā līmenī

Apmeklējot "Grindeks" ražotni aizvadītā gada nogalē, Ekonomikas ministrs Viktors Valainis pārliecinājās, ka Latvijas farmācijas rūpniecībai ir ilgtspējīga nākotne, kas ir ieguvums Latvijas sabiedrībai un valstij kopumā: "eksports un inovācijas ir atslēgas elementi Latvijas tautsaimniecības attīstībai un mūsu kaimiņu panākšanai ekonomiskās izaugsmes ziņā. "Grindeks" sasniegumi ir labs piemērs tam, ka Latvijas uzņēmumi spēj veiksmīgi konkurēt globālā līmenī un piedāvāt kvalitatīvus produktus visas pasaules iedzīvotājiem.

Tikšanās laikā "Grindeks" padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans uzsvēra zāļu ražošanas nozīmi Latvijā: "Mūsu valstī ir spēcīga farmācijas industrija, kas ir strauji attīstījusies, pateicoties profesionāļu augstajai kvalifikācijai un veiktajām investīcijām. Labvēlīga attieksme pret uzņēmumiem ir svarīga valstiskā līmenī, it īpaši pret tiem, kas ražo produktus ar augstu pievienoto vērtību."

Mūsdienīgu medikamentu attīstība – 30 jauni produkti, izstrādē vairāk nekā 100 gatavo zāļu formu produkti

Lai nodrošinātu arvien augušo pieprasījumu pēc "Grindeks" medikamentiem visā pasaulē, uzņēmums aktīvi strādā pie jaunu produktu izstrādes, pēdējo 3 gadu laikā reģistrācijā tika iesniegti 30 jauni produkti. Pašreiz izstrādes procesā atrodas vairāk nekā 100 gatavo zāļu formu produkti, lai palielinātu pacientu piekļuvi kvalitatīvām un efektīvām zālēm ārstniecībā svarīgās terapeitiskajās grupās – centrālās nervu sistēmas, sirds un asinsvadu, diabēta, dermatoloģisko un onkoloģisko slimību ārstēšanai.

"Grindeks" valdes priekšsēdētājs Dr. Chem. Juris Hmeļņickis: "Jaunu meitas uzņēmumu atvēršana 29 valstīs precīzi atspoguļo mūsu stratēģiju. Mēs esam spēcīgi apņēmušies piedāvāt inovatīvus farmācijas risinājumus visā pasaulē. Paplašinot savu klātbūtni, mēs ne tikai atveram jaunas pārstāvniecības, bet arī uzlabojam cilvēku veselību globālā mērogā.

Veselības ministrs Hosams Abu Meri novērtē uzņēmuma ambīcijas un mērķtiecīgo darbu globālās eksportspējas stiprināšanā

Šī gada sākumā, apmeklējot "Grindeks" ražotni un diskutējot par farmācijas jomā risināmajiem jautājumiem, Hosams Abu Meri uzsvēra: "kopīgi ar nozares pārstāvjiem strādājam pie valsts nodrošinājuma ar kritiski nepieciešamajiem medikamentiem, un vietējiem ražotājiem un to kapacitātei šajā jautājumā ir nozīmīga loma. Mums ir ļoti spēcīga zāļu ražošanas nozare Latvijā un spēcīgas tradīcijas, šobrīd tas ir ļoti svarīgi – tas nav tikai tautsaimniecības un zinātnes attīstības, tas ir drošības jautājums."

Par "Grindeks" koncernu

"Grindeks" ir starptautisks farmācijas koncerns, kas nodrošina pilnu produkta dzīves ciklu – oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, farmakovigilance, ražošana un pārdošana. 2023. gadā koncerns produkciju eksportē uz 103 valstīm. "Grindeks" galvenās terapeitiskās grupas un virzieni ir kardioloģija, centrālā nervu sistēma, onkoloģija, diabēts, dermatoloģija, kardioloģija un aktīvās farmaceitiskās vielas. Meitas uzņēmuma "Kalceks" specializācija ir medikamenti slimnīcu segmentam un oftalmoloģija.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!