Foto: ReTV

Vētrā cietušo iedzīvotāju lielākā vēlme ir pēc iespējas ātrāk sakārtot gan savas mājas, gan arī pagastu. Lai to īstenotu, nedēļas nogalē Dobeles novadā gan saviem spēkiem, gan kopā ar biedrību "Tavi draugi" privātmājās un arī kapsētās tika organizētas talkas. Augstkalnes un Bukaišu pagastos lielākās bažas esot par saimniecības ēku sakārtošanu, kam kompensācijas nepienākas.

Vētras izpostītajos pagastos nedēļas nogalē motorzāģi rūca ar dubultsparu. Palīdzēt cietušajiem bija sabraukuši radi, draugi un draugu draugi. Rosība valda arī Augstkalnes pagasta "Liepās", kur vētra līdzi paņēmusi visu ēku jumtus un logus, krietni sakapājusi arī sienas un nolauzusi teju visus kokus.

Saimniece "ReTV" stāsta, ka ar dažnedažādiem plēves gabaliem gan saimniecības ēkas, gan dzīvojamā māja apvilkta tūdaļ pēc vētras, tomēr lietus ir samērcējis arī visu telpu griestus, tikai ar jauna jumta seguma uzklāšanu šeit nepietiks. Māja esot mantota no vecmāmiņas, tāpēc tā noteikti jāatjauno, tikai vēl neesot saprotams, kā to paveikt, jo ar piešķirto pabalstu te noteikti nepietikšot.

"Jācīnās kaut kā.. Draudzene ielika "Facebook" ziņu ziedojumiem. Paldies viņai par to. Tur arī bišķiņ savācām. Kaut kā pa visiem savāksim. Nebūs tie greznie jumti. Būs labi," saka mājas "Liepas" saimniece Iveta Grigena.

Skatīties video:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!