Foto: Publicitātes foto
Latvijā turpina kristies darbspējīgo cilvēku skaits, tāpēc daudzi uzņēmumi saskaras ar lielākām vai mazākām grūtībām prasmīgu darbinieku piesaistīšanā. Šie izaicinājumi ietekmē ne tikai mūsu valsti, bet arī kaimiņvalstis – Lietuvu un Igauniju. Tieši tāpēc darba devējiem jāspēj piedāvāt ne tikai konkurētspējīgu atalgojumu, bet arī citus bonusus, veidojot motivācijas programmas.

Starptautiskais sūtījumu piegādes uzņēmums "Venipak" dibināts 2004. gadā, piedāvājot efektīvus sūtījumu un loģistikas risinājumus dažāda lieluma kompānijām un privātpersonām gan Baltijas valstīs, gan arī Polijā, Vācijā, ASV un Ķīnā. Katru gadu tiek uzlabota sniegto pakalpojumu kvalitāte, ieguldot investīcijas e-komercijas tehnoloģiskajos risinājumos un paplašinot savu pakomātu tīklu. Pašreiz Baltijas valstīs pieejami jau gandrīz tūkstoš paku saņemšanas punkti, un tuvāko gadu laikā to skaitu plānots divkāršot. Straujā izaugsme pieprasa arvien jaunu darbinieku meklēšanu, tāpēc svarīgi veidot stabilu komandu.

"Venipak" Personāla nodaļas vadītāja Andra Runde pauž, ka vislielākie sarežģījumi atrast darbiniekus ir paku šķirotāju un kurjeru vakancēs. Tas attiecas gan uz piesaistes jautājumiem, gan arī noturēšanas, jo darba tirgū šādas kvalifikācijas cilvēkus atrast ir grūti un līdzvērtīgus amata pienākumus iespējams veikt arī citos uzņēmumos. "Katru gadu piedalāmies uzņēmuma "Figure" organizētajā atalgojumu pētījumā, lai saņemtu aktuālos datus par izmaiņām darba samaksas tendencēs," saka Runde, "augstā inflācija, kā arī energoresursu cenu palielināšanās, kas tieši ietekmē katru Latvijas iedzīvotāju, lika arī mums pārskatīt algas, ko maksājam."

"Venipak" Personāla daļas vadītāja stāsta, ka katru gadu tiek strādāts pie darbinieku labbūtības uzlabošanas, lepojoties ar tiem darbiniekiem, kas uzņēmumā strādā jau kopš tā dibināšanas brīža. Galvenie iemesli lojalitātes saglabāšanai ir iespējas augt un profesionāli pilnveidoties, kā arī ne mazāk būtiski ir tas, ka kolēģi gadu gaitā kļuvuši par draugiem, veidojot vienotu komandu. "Aicinu ikvienu apsvērt iespēju strādāt "Venipak", jo mums ir lieliska komanda, kas sniedz atbalstu, gan uzsākot darba gaitas, gan arī ikdienā, sadarbojoties ar klientiem," saka Runde.

Vēl jārēķinās ar to, ka starptautiskajai sūtījumu kompānijai "Venipak" nākas saskarties ar sezonalitāti, kad lielākā darba duna ir gada pēdējos mēnešos, jo tad tiek realizētas plašas atlaižu kampaņas e-veikalos, kad kurjerserviss, kā arī pakomātu tīkls ir īpaši noslogots. "Šajā laikā nereti arī pārdošanas un administrācijas komanda dodas palīgā, lai visi sūtījumi pie klientiem tiktu nogādāti laikus. Mums ir prieks iejusties Ziemassvētku rūķu lomā, jo paciņas gaida kā lieli, tā mazi, tāpēc izbaudām šo dāvināšanas prieku kopā ar visiem darbiniekiem," piebilst Runde.

Pērn "Venipak" apgrozījums palielinājās par 19%, visstraujāk augot tieši Latvijā, kur šis rādītājs pieauga par 28%. Patlaban uzņēmums izveidojis deviņus paku termināļus Latvijā: Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā, Liepājā, Gulbenē, Ventspilī, Jēkabpilī un Pierīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!