Rocība aug straujāk par zināšanām, taču arī tās esot sākušas augt, raidījumā "Nākotnes kapitāls" stāsta "Swedbank" Individuālās apkalpošanas daļas vadītāja Astra Šepa. Proti, bankas dati liecina, ka četru gadu laikā dubultojies vērtspapīros ieguldošo skaits, turklāt šogad pirmo reizi starp bagātākajiem bankas klientiem akcijas un fondi popularitātē apsteiguši nekustamo īpašumu.

"Ja salīdzina ar gadu iepriekš, indekss (Latvijā – red.) ir pieaudzis par 6 punktiem," stāsta eksperte, piebilstot gan, ka vairāk ir augusi finanšu spēja, proti, turīgums, bet ir arī zināšanu pieaugums. Ja iepriekš par savām finansēm drošs jutās tikai katrs piektais, tad šajā gadā – jau katrs ceturtais.

"Četru gadu laikā ir dubultojies to klientu skaists, kas iegulda vērtspapīros," uz "Swedbank Latvija" datiem atsaucas bankas eksperte. Populārākais pakalpojums ir bankas piedāvātie fondi, bet otrajā vietā – tieši Baltijas akcijas. Tomēr Latvija, ja runā pat par ikdienas budžeta sabalansēšanu, nemaz nerunājot par sarežģītākiem tematiem, atpaliek gan no pārējās Baltijas, gan Zviedrijas.

Vairāk par finanšu pratību, Šepas ieteikumiem jaunajiem investoriem un ieguldījumu stratēģijām klausies raidījumā!

Jaunajā sezona investori turpinās izpētīt ieguldījumu iespējas, tiksies ekpertiem un amatieriem, runās ar biržā strādājošo uzņēmumu un investīciju platformu pārstāvjiem un turpinās stāstīt par to, cik viegli vai grūti ir rūpēties par savu "Nākotnes kapitālu".

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos.

Raidījums tapis sadarbībā ar "SEB Roboinvestoru"!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!