Foto: Publicitātes foto
Apskatīt pilsētu ne tikai kā tūristam parastajam, bet noķert autentisku Seviljas sajūtu. Tieši šāds mērķis ir Florencu-Vīksnu ģimenei, kuri uz karsto galamērķi devušies ceļojumu raidījuma "Uz sapni ar mazo" ceturtajā sērijā. Ieva, Oskars un mazais Leonards burtiski izgaršo pilsētu un transformējas, iemiesojot spāņu garu tik ļoti, ka saņem komplimentus no vietējiem. Lūk, daži pieturpunkti iedvesmai, kā izbaudīt Sevilju kā vietējam!

Sevilja un flamenko deja ir kā cimdiņš ar rociņu – pilsēta bez tās nav iedomājama. Tā kā Ieva un Oskars dejot prot, viņi ceļojuma laikā vēlējās noslīpēt savas flamenko prasmes, lai šo deju izdejotu lielajā "Feria de Abril de Seville" gadatirgū. Pilsētā ir vairākas vietas, kur apgūt flamenko, bet raidījumā redzam, kā Ieva un Oskars krāšņos un izteiksmīgos soļus apgūst deju studijā "I Show You Sevilla".

Viena lieta ir dejot flamenko, pavisam cita – darīt to autentiskā tērpā. Trijotne dodas uz "Ponme Flamenca" tradicionālo tērpu nomu, kurā ir neskaitāmas košās un elegantās kleitas. Katra šūdināta ar rokām, unikāla un divas vienādas te noteikti neatrast. Nomas saimniece Ievu sapucē kā īstu seviljieti, kleitai piemeklējot arī lakatu, brošiņu un lielu ziedu. Bet Oskars tiek pie smalka uzvalka. Emocijas kūsā, kad tradicionālajos tērpos Florenci-Vīksnes iziet bruģētajā laukumā un parkā, saņemot komplimentus no vietējiem.

Vēl noteikti jātver iespēja un jānotver kāds Seviljas vietējais "taksis" – kučieris ar zirgu un greznu karieti. Ievai un Oskaram gan karietes nomedīšana nesokas tik viegli, jo visi kučieri aizņemti, vizinot lielā gadatirgus apmeklētājus. Taču pēc pāris stundām viņiem tas izdodas! Pārsteigums gan, ka par šādu avantūru kučieris pavaicā vairāk nekā 90 eiro. Šādās situācijās lieti noder "Luminor Black" karte, jo ar to citu banku bankomātos bez komisijas maksas limita ietvaros var izņemt skaidru naudu ārzemju ceļojumos.

Izdzīvo krāsu pielieto Spāniju caur Ievas, Oskara un Leonarda acīm, skatoties visu Spānijas piedzīvojuma sēriju!

"Uz sapni ar mazo" tapis sadarbībā ar "Luminor Black" karti. Skaties katru otro nedēļu otrdienās pulksten 11.00 "Delfi".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!