Maģijas un atelpas telpa no "AXOR" un Ushi Tamborriello
"Ansīša un Grietiņas" iedvesmota vannasistaba
Ar "Ansīti un Grietiņu" Šveices iekštelpu arhitekte Ushi Tamborriello un viņas komanda piedāvā vannas istabas dizaina konceptu, kas izstaro neuzkrītošu luksusu. Tā stāsta savus brīnumainos stāstus ar atsauci uz folkloru. Radīta Vācijas Melnajā mežā, Švarcvaldē – vietā, kas bijis iedvesmas avots dažādiem māksliniekiem, tostarp, brāļiem Grimmiem –, šī 15 kvadrātmetru koncepcija ir Tamborriello personīgā atbilde "AXOR" "Make It yours!" kampaņai.
Tā ir apbrīnojams piemērs stāsta un telpas mijiedarbībai. Iedomājoties to kā privātu mājvietu mūsdienu Ansītim un Grietiņai, Brāļu Grimu pasaku galvenajiem varoņiem, vannasistaba lieliski atspoguļo individuālu greznību divām atšķirīgām personībām. "AXOR" produktu izvēle, ieskaitot "AXOR MyEdition", jaunās "AXOR Suite" izlietnes un "AXOR ShowerComposition", kā arī "AXOR Universal Rectangular" aksesuārus un "AXOR" izcilo noplūdes sistēmu, kas pabeigta ar matētu melnu vai pulētu sarkano zeltu, nodrošina, ka "Ansītis un Grietiņa" ir sapņu piepildījums.
"AXOR" produkti balstās uz individualitātes un personalizācijas konceptiem, kā galveno izvirzot to lietotāja personību.
— Ushi Tamborriello
"Mums ātri kļuva skaidrs, ka vislabākā pieeja "izdomātai individualitātei" būtu izmantot īpašu scenogrāfiju. Ar šo atziņu atvērās iedvesmas pasaules vārti, un viens naratīva motīvs nāca pēc otra." Šādi konceptualizējot vannas istabu, ateljē "Ushi Tamborriello" spēja brīvi iegūt bagātīgu, daudzveidīgu ietekmju mozaīku.
"Mūs iedvesmoja jauno iespējamo materiālu dažādība – krāniem, izlietnēm, piederumiem; tumšie koki, bronza, marmors," piebilst Tamborriello. "Arī Karāras (Carrara) karjeri kļuva par potenciālo iedvesmu, Mikelandželo un viņa ideju par skulptūras atbrīvošanu no akmens... Tomēr galu galā tā ir Švarcvalde – "AXOR" mājas –, ar savām daudzveidīgajām, dažreiz tumšajām pasakām, piemēram, "Aukstā sirds" no Vilhelma Haufa. Šīs ir pārdomas, kas aizveda mūs pie ikonogrāfiskās "meža pasakas" – "Ansītis un Grietiņa" – mūsu galvenās iedvesmas."

"Ansītis un Grietiņa" kā simbolisks stāsts ir labi zināms, bet Tamborriello to pārstāsta caur individuālās izpausmes un personīgās greznības prizmu vannas istabā. Piemēram, izlietnei Ansītis izmanto "AXOR Suite" izlietnes kvadrātveida versiju, bet Grietiņas pusē redzama apaļā izlietne. "AXOR MyEdition" maisītāji kā kalnu virsotnes slejas virs abām izlietnēm; Grietiņas pusē tie ir apdarināti ar korķa plāksni un bronzas apdari, bet Ansīša pusē dabīga baltā marmora plāksne un matēti melna apdare. "Šis duālisms raksturo visu dizainu. Gaisīgais, baltais marmors sienās kontrastē ar melna marmora smagumu un eleganci grīdā, griestos un aizmugurējā sienā," saka Tamborriello.
Vēl viens iemesls šim duālismam saistīts ar vannas istabas izmēru. "Mēs gribējām izmantot šos 15 kvadrātmetrus pārdomātā un inovatīvā veidā," saka Tamborriello.
Šajā telpā mēs pārvietojamies ne tikai no priekšpuses uz aizmuguri, no labās puses uz kreiso, bet arī no apakšas uz augšu.
— Ushi Tamborriello
Idejas spilgtākā izpausme ir kāpnes starp izlietnēm. Uzkāpjot tajās, stikla spoguļa vietā ir simboliskas korķa durvis, kas ved uz labsajūtas un vienatnes pasauli.
"Telpiski arī pastāv funkciju zonu duālisms: atsvaidzināšanās gatavojoties gaidāmajai dienai telpas priekšējā daļā un vannas rituālu izpilde noslēgtā vidē telpas aizmugurē," saka Tamborriello.

Abās zonās izvietots izsmalcināts apgaismojums, kuru veidojis Jörg Krewinkel un viņa komanda no Cīrihes studijas "Lichtkompetenz", kas padziļina atjaunojošo, intīmo atmosfēru telpā. Dušas zonas loga rievotais stikls nodrošina privātumu, kā arī savienojumu ar ārējo pasauli. Šīs pārdomātās detaļas palīdz izveidot telpu, kas atbilst globālām tendencēm; pieprasījums pēc vannas istabām, kas piedāvā gan patvērumu no ikdienas rūpēm, gan skatuvi pašizpausmei.

"Ansīša un Grietiņas" konceptā dvīņu vēlmes apvienojas kā, piemēram, "AXOR ShowerComposition" dušas panelī matēti melnā krāsā vai "AXOR MyEdition" pie sienas piestiprināmajā vannas snīpī, kas dekorēts ar korķa plāksni.
Šo kompozīciju papildina "AXOR ShowerComposition" ar rokas dušu un termostata moduli, nodrošinot pilnīgu saplūšanu un personalizēšanu, un tiem ir matētas bronzas apdare. "AXOR" universālie aksesuāri kalpo kā funkcionālas skulptūras visā vannas istabā, un tie šajā dizainā parādās pulēta sarkanā zelta vai matēti melnā krāsā.
Neskatoties uz kontrastiem vai, iespējams, to dēļ, ateljē "Ushi Tamborriello" redzējums ir vienlaikus vienojošs un atšķirības izceļošs. Tiek atrasta līdzsvara sajūta starp visiem elementiem; no vannas istabas izkārtojuma līdz daudzajām atsaucēm, no krāsu paletes līdz personību vēlmēm.

"Strādājot pie šīs jutīgās saskares starp izstādi, instalāciju un klasisko interjera dizainu, bija nepieciešama dziļa saikne ar tematu," saka Ushi Tamborriello. "Mūsu mērķis bija virzīt projektu noturīgā, tomēr elastīgā telpiskā izklāstā, kas ir poētisks, bet arī spēj izturēt ikdienas dzīves vētras."

"Ansītim un Grietiņai" noteikti izdodas izstāstīt šo sava stāsta daļu.
Ushi Tamborriello un viņas komanda veido unikālas telpas, kas apvieno konkrētu vietu, laiku un funkciju.

Šveicē bāzētā iekštelpu arhitekte un produkcijas dizainere Ushi Tamborriello ateljē izveidoja 2004. gadā un ir ieguvusi starptautisku atzinību par savām pārdomātajām, izsmalcinātajām un ļoti oriģinālajām koncepcijām.

Sākot no veselības un labsajūtas centriem līdz ievērojamām viesnīcām, restorāniem un izstāžu instalācijām, viņas darbi vienmēr ir estētiski neatkarīgi viens no otra un piedāvā slāņainas atmosfēras, kas ļauj izbaudīt jaunas, jutekliskas pieredzes.

"AXOR" sadarbojas ar pasaules vadošajiem dizaineriem, lai radītu ikoniskus objektus luksusa vannas istabām un virtuvēm – "AXOR" partneri ir Filips Starks (Philippe Starck), Antonio Čiterio (Antonio Citterio), Žans Marija Masso(Jean-Marie Massaud), Bārbers Osgerbijs (Barber Osgerby) un citi. Visi "AXOR" jaucējkrāni, dušas un vannas istabas piederumi atbilst augstākajiem kvalitātes standartiem. "AXOR" īpašais stils iedvesmo arhitektus, interjera dizainerus un visu kopienu, kas seko dizaina aktualitātēm. "AXOR" palīdz radīt ar ūdeni saistītas telpas, kas atspoguļo lietotāja unikālo personību. Uz nākotni vērstais "AXOR" zīmols, kas ir daļa no "hansgrohe" grupas, ir veidots, lai radītu izcila dizaina un funkcionalitātes produktus. Plašāku informāciju par produktu klāstu iespējams atrast mājaslapā.
Papildu iedvesma
Projekts sadarbībā ar:
SATURS
AXOR
REDAKTORS
Kristīne Melne
DIZAINS
Ralfs Eglītis
IZSTRĀDE
Krišjānis Bušs
PROJEKTU VADĪBA
Ēriks Radželis
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Laura Šteinberga